Volledig scherm
Domenique van den Berge was goud waard voor Bruse Boys. © Marieke Mandemaker

Bruse Boys blijft foutloos na hattrick Domenique van den Berge

TWEEDE KLASSE E I VideoVLISSINGEN - Na twee duels zijn er in de tweede klasse E van het zaterdagvoetbal nog twee ploegen met de maximale score. Bruse Boys boekte ten koste van Walcheren (0-4) de tweede zege. Nieuwenhoorn bleef Arnemuiden met 4-2 de baas. MZC’11 schoot met 5-0 tegen ‘s Heer Arendskerke uit zijn slof. Serooskerke won door een treffer in de laatste seconden met 1-0 van Hellevoetsluis. SSV’65-De Meeuwen (0-0), Yerseke-Oostkapelle/Domburg (0-0) en FC Axel-DBGC (2-2) eindigden in een gelijkspel.

Walcheren-Bruse Boys 0-4: Een ruime zege voor Bruse Boys, die minder gemakkelijk tot stand kwam dan de uitslag doet vermoeden. De thuisploeg kreeg een paar goede kansen, maar doelman Kenneth Boogerd hield Bruse Boys op de been. Waar de thuisploeg verzuimde de mogelijkheden te benutten, was de Schouwse formatie wel trefzeker. Domenique van den Berge bepaalde na een individuele actie van Sander van ‘t Hof de ruststand op 0-1. In de tweede helft verdubbelde hij de marge. Sander van ‘t Hof (kopbal) en Domenique van den Berge zorgden voor een ruim uitgevallen overwinning.

SSV’65-De Meeuwen 0-0: Een terechte puntendeling, maar beide ploegen lieten een paar kansen liggen. De Meeuwen begon sterk, creëerde mogelijkheden, maar sprong daar niet goed mee om. In het vervolg van het duel hadden de gasten vooral moeite met de strijdlust, die SSV’65 aan de dag legde. De Goese équipe vocht voor elke meter en maakte het De Meeuwen daarmee moeilijk. ,,Ze lieten ons niet voetballen’', zei Meeuwen-trainer Adriaan Nieuwenhuijse. Collega-trainer Pim Bruins vond dat zijn elftal in de tweede helft de overhand had gehad, zonder echt gevaarlijk te worden. ,,Maar 1-1 of 2-2 had gekund.’'

MZC’11-’s Heer Arendskerke 5-0: MZC’11 had niet zo gek veel moeite om tot winst te komen. De bezoekers hadden in de eerste helft met de wind in de rug een optisch veldoverwicht, maar liepen al vroeg in de wedstrijd door een treffer van Dylan Adelaar tegen de 1-0 aan. Fabian Boekholt maakte er na een fraaie aanval op aangeven van Sven Heijboer na een half uur 2-0 van. Jesse Kalwij tekende voor het derde (kopbal uit corner) en vierde (combinatie door het centrum) Zierikzeese doelpunt. Sander Bakx bepaalde na een aanval over links de eindstand op 5-0.

Bekijk de video voor de hoogtepunten:

FC Axel-DBGC 2-2: Over de hele wedstrijd genomen een terechte uitslag. Bij rust ging de thuisploeg nog aan de leiding, dankzij een treffer van Michael Cristina. Jeroen Sep bezorgde DBGC na de pauze echter de gelijkmaker. Shurandall van Uijtrecht schonk FC Axel daarna opnieuw een voorsprong, maar deze kon de ploeg niet vasthouden. Sep sloeg nog een keer toe en bepaalde de eindstand daarmee op 2-2.

Yerseke-Oostkapelle/Domburg 0-0: Yerseke kneep tegen de ploeg van oud-trainer Harro Hazelaar met een punt de handen dicht. De gasten speelden in de eerste helft heel goed, maakten juiste keuzes en waren bij vlagen gevaarlijk. Gescoord werd er echter niet. In de tweede helft kon Oostkapelle/Domburg dat hoge niveau niet vast houden. ,,Het werd slordiger en erg rommelig’', vond Hazelaar. Alexander van Keulen vond dat Yerseke geen moment in de wedstrijd had gezeten. ,,Oostkapelle was de betere ploeg. Wij konden alleen maar tegen houden.’'

Serooskerke-Hellevoetsluis 1-0: Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en kregen diverse mogelijkheden. Tiemen Suijk en Bjorn Francke (na een individuele actie)waren voor de thuisploeg dicht bij een doelpunt, maar kwamen niet tot scoren. In de toegevoegde tijd kantelde het duel toch in het voordeel van Serooskerke. Jorden Louwerse kopte een goed aangesneden vrije trap van Alex Jobse op de lat. Aron Wattel tikte in de rebound binnen en werd daarmee matchwinnaar. Direct na de 1-0 floot de scheidsrechter af.

Nieuwenhoorn-Arnemuiden 4-2: Een verdiende overwinning voor Nieuwenhoorn, dat op Arnemuiden-trainer Nick Corré een prima indruk had gemaakt. ,,Een goed voetballende ploeg, zonder zwakke schakels.’' Arnemuiden hield in het begin stand, door compact te spelen. Uit een voorzet van Sjoerd de Ridder zette Arjan Maas Arnemuiden op 0-1. Na de gelijkmaker uit een gemakkelijk gegeven vrije trap zette Maurice Elenbaas de Zeeuwen opnieuw op voorsprong: 1-2. Slecht ingrijpen in de defensie leidde tot 2-2, waarna een eigen doelpunt voor een 3-2 stand bij rust zorgde. Zo gemakkelijk als er in de eerste helft werd gescoord, zo duur waren de doelpunten na de hervatting. Maurice Elenbaas en Celino Davidse werden na een tweede gele kaart uit het veld gestuurd. In de slotfase maakte Nieuwenhoorn er uit een strafschop 4-2 van.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement