IJzendijke-verdediger Max Calon (links) werkt de bal weg voordat Biervliet-aanvaller Mark de Feijter erbij kan.
Volledig scherm
IJzendijke-verdediger Max Calon (links) werkt de bal weg voordat Biervliet-aanvaller Mark de Feijter erbij kan. © Camile Schelstraete

Breskens houdt druk op Clinge in aanloop naar topper

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de vierde klasse A hield Breskens met een 3-1-overwinning bij Hulsterloo de druk op koploper Clinge, dat zelf zondag niet in actie kwam. Over een week treffen de nummers één en twee elkaar in Breskens. 

Groede verloor op eigen veld met 1-3 van Sluis en ook in het derde duel dat doorgang vond bleef de thuisploeg puntloos achter: IJzendijke besliste in de slotfase de wedstrijd in Biervliet in zijn voordeel (0-1). RIA W tegen Hontenisse werd afgelast.

Groede-Sluis 1-3: De thuisploeg kende volgens Sjaak van der Hooft een soort offday: “Zo’n wedstrijd waarin alles fout lijkt te gaan. Hopelijk speel je er zo maar één per seizoen.” De bezoekers hoefden niet eens hun beste wedstrijd te spelen om halverwege met 0-2 de kleedkamer op te zoeken via treffers van Lodewijk van Keeken en Lucas Willems. Kort na de thee werd het 0-3 door Stijn Olde Klieverik, waarna Bart van den Hemel verzuimde vanaf de stip de spanning terug te brengen. Nu werd het pas kort voor tijd alsnog 1-3 via Bickel Menue.

Hulsterloo-Breskens 1-3: Op een moeilijk bespeelbaar veld opende Joris Corijn voor rust op aangeven van Derek de Booij de score: 0-1. In de tweede helft leidde een volgens trainer Soufian Dooms totaal onnodige overtreding op Jeroen Bosman tot een strafschop, die hij zelf benutte: 1-1. Opnieuw zette Joris Corijn zijn ploeg op het goede spoor (1-2), maar hierna leverden slordigheden Breskens bijna opnieuw een tegentreffer op. Deze bleef echter uit en via een snelle uitval besliste Derek de Booij de wedstrijd definitief: 1-3.

Biervliet-IJzendijke 0-1: Het stond heel lang 0-0 in Biervliet, tot ver in de slotfase. Het was Tim Poppe die uiteindelijk matchwinnaar werd bij de bezoekers. Hij maakte de enige treffer van de middag, waardoor de drie punten mee naar IJzendijke gingen. Op het moment dat Poppe de winnende treffer binnen werkte, stond zijn ploeg al met een mannetje meer op het veld. Nick Hoogstrate kreeg een kwartier voor tijd rood, waardoor Biervliet het duel voor eigen publiek met tien man afsloot.