Volledig scherm
Arjen de Koeijer (links) bezorgde Yerseke de zege tegen De Meeuwen. © Ron Quinten

Arnemuiden loopt rood aan in verloren derby

TWEEDE KLASSE E/VIDEOVLISSINGEN - In de tweede klasse E beëindigde Arnemuiden de Walcherse derby tegen Serooskerke na twee rode kaarten met negen man. Tegenstander Serooskerke ging er ook nog eens met een 1-3-zege van door. Yerseke had aan één treffer genoeg voor de drie punten tegen De Meeuwen. Winst was er ook voor Oostkapelle/Domburg, MZC’11 en Bruse Boys. Koploper Nieuwenhoorn was een maatje te groot voor SSV’65 en blijft foutloos.

s-Heer Arendskerke-Oostkapelle/Domburg 0-3: De thuisploeg betaalde leergeld. Voor rust voetbalden de bezoekers iets gemakkelijker, maar kregen beide ploegen goede kansen. In de 58ste minuut opende Bas van der Wel via een Arendskerke-speler met een klutsgoal de score en twee minuten later gooide de uitploeg de wedstrijd op slot. Een blessuregeval bij de eigen ploeg werd door spelers van Oostkapelle/Domburg genegeerd, terwijl bij Arendskerke spelers dachten dat de bal buiten werd getrapt voor een blessurebehandeling. Maarten Hazelaar zorgde vervolgens voor de 0-2. Vijf minuten later kopte Sven Wisse in duel met doelman Jan Lokerse de 0-3 binnen. Daarna raakte Oostkapelle/Domburg nog de paal en miste Siem Corstanje nog een kans op de 1-3.

De Meeuwen-Yerseke 0-1: Via schoten van Menno de Nooijer in de eerste zestien minuten was De Meeuwen gevaarlijk, maar doelman Collin Hout voorkwam de 1-0. De thuisploeg had zelf geluk dat een inzet van Yerseke-speler Guus de Leeuw daarna op de paal belandde. Na 32 minuten kwam Yerseke op 0-1. Uit een voorzet van Remco van Tiggele verzorgde Arjen de Koeijer de openingstreffer. In de tweede helft had De Meeuwen wel een optisch veldoverwicht, maar kwam het onder toeziend oog van zo’n 350 toeschouwers niet meer aan grote kansen toe.

Bruse Boys-Hellevoetsluis 3-1: Bruse Boys toonde zich gelukkiger in de afwerking en klaagde niet dat het de drie punten binnensleepte. In de 37ste minuut van de eerste helft zorgde Ingmar Quist voor de 1-0 en dat was tevens de ruststand. Domenique van den Berge kopte zijn ploeg na de pauze naar de 2-0, maar na een door Vincent Mast benutte strafschop - na een overtreding van doelman Kenneth Boogerd - kwam Hellevoetsluis terug in de wedstrijd. Via Brian Poelman roken de bezoekers aan de 2-2, maar zijn inzet belandde op de paal. Uit de daaropvolgende aanval gooide Bruse Boys het duel op slot. Een inzet van Domenique Van den Berge werd door Hellevoet-aanvoerder Frenk van Genderen in het eigen doel gewerkt. Bij Bruse Boys maakte Kelvin Goemaat na blessureleed zijn eerste minuten als invaller.

Nieuwenhoorn-SSV’65 4-1: SSV’65 keek bij rust tegen een 3-0-achterstand aan. ,,Maar wij hadden al met 6-0 of 7-0 voor moeten staan na de eerste helft. Vandaag had dubbele cijfers zeker gekund, want we speelden prima. Ik moet de tegenstander ook een compliment geven, want die bleven voetballen’', aldus Nieuwenhoorn-leider Robert Pieren. Jeffrey Burger, Danique Wolters en Dimitri Gomes Almeida zorgden voor de treffers in een helft waarin SSV-doelman Luuk van Gilst zich onderscheidde met enkele fraaie reddingen. Na rust werd het 4-0 door Tom Sleeuwenhoek en scoorde Claude de Smit in de 89ste minuut nog tegen namens de ploeg uit Goes.

Arnemuiden-Serooskerke 1-3: Alex Jobse raakte namens Serooskerke al in de eerste minuut de paal, maar verder was de eerste helft weinig verheffend. Na rust was er meer spektakel. In de 54ste minuut scoorde Robbie Sturm, na een combinatie met Jobse, de 0-1. Daarna kreeg Arnemuiden-speler Joey dos Santos rood in het een duel met Jorden Louwerse. ,,Een keerpunt in de wedstrijd’', aldus Seroos-leider Ruud Luteijn. Een overtreding op Aron Wattel leverde de bezoekers daarna een penalty en de 0-2 van Alex Jobse op. Tien minuten voor tijd kwam Arnemuiden met tien man via Jari Davidse nog terug tot 1-2, maar een tweede rode kaart stopte de opmars van de thuisploeg. Keeper Rick Balk maakte een trappende beweging naar Peter Gideonse en kreeg naast rood ook een strafschop tegen. Alex Jobse scoorde opnieuw.

FC Axel-MZC’11 0-2: FC Axel kwam ook tegen MZC’11 niet aan de eerste overwinning van het seizoen toe. De twee relatief jonge teams maakten er een gelijkopgaand, maar niet hoogstaand duel van waarin MZC’11 beter met de kansen omging. In de 35ste minuut van eerste helft scoorde Martijn Backx na een Zierikzeese corner de 0-1. FC Axel kreeg na een uur spelen de volgende tik te verwerken want wederom was het Martijn Backx die doelman Monsieurs klopte. FC Axel blijft voorlaatste met één punt voorsprong op hekkensluiter Walcheren, terwijl MZC’11 op een keurige derde plaats op de ranglijst staat.

DBGC-Walcheren 4-0: De openingsfase was nog voor Walcheren, maar na de eerste tien minuten nam DBGC het heft in handen. Na een fout van de Walcheren-doelman opende Wilko Pulleman na twaalf minuten de score en na een kwartier stond het via Jeroen Sep - assist Pulleman - al 2-0. Na vijf minuten in de tweede helft konden alle goede bedoelingen van Walcheren de ijskast in, want na een handsbal in het strafschopgebied maakte Tim Mackloet er uit de toegekende penalty 3-0 van. In de 82ste minuut scoorde Sep, wederom op aangeven van Pulleman, nog de 4-0. 

  1. Ook Sparta Nijkerk is te sterk voor hopeloos openend Hoek
    DERDE DIVISIE | VIDEO

    Ook Sparta Nijkerk is te sterk voor hopeloos openend Hoek

    HOEK – Een opnieuw bijzonder zwakke eerste helft leverde Hoek zaterdagmiddag de vijfde nederlaag van het seizoen op. In het duel met koploper Sparta Nijkerk keek de ploeg van Lieven Gevaert na zes minuten al tegen een 0-2-achterstand aan, halverwege stond het 0-3. Een snelle treffer na rust (1-3) pompte weer hoop in de Hoekse harten, Rik Impens zorgde na een uur voor 2-3 maar het laatste woord was voor de lijstaanvoerder: 2-4.