Volledig scherm
Arnemuiden viert feest na één van de treffers op bezoek bij rivaal Oostkapelle. © Lex De Meester

Arnemuiden deelt gevoelige tik uit aan rivaal Oostkapelle

TWEEDE KLASSE EVLISSINGEN - In de tweede klasse E gaat het er steeds rooskleuriger uitzien voor Terneuzense Boys. Zelf won de ploeg nipt met 1-0 bij Tholense Boys, maar door het 0-4-verlies van Oostkapelle tegen Arnemuiden hebben de Zeeuws-Vlamingen nu zes verliespunten minder dan Oostkapelle en staan beide teams op 39 punten. 

FC Axel boekte in een belangrijke 3-0-zege op Nieuwdorp en Serooskerke won met ruime cijfers van Krabbendijke.

Oostkapelle-Arnemuiden 0-4: De vierde wedstrijd op rij zonder zege voor Oostkapelle en dan ook nog eens ruim verliezen van de grote rivaal. Bij rust was het nog maar 0-1 in het voordeel van Arnemuiden. Joey Dos Santos Galhetas nam de treffer voor zijn rekening. In de tweede helft maakte hij ook de vierde goal. Tussendoor had Ronaldo Meijer, die komende zomer vertrekt naar Kloetinge, Oostkapelle nog twee keer pijn gedaan.

Tholense Boys-Terneuzense Boys 0-1: Tholense Boys speelde met de nodige invallers, maar speelde met het hart waardoor de ploeg het Terneuzense Boys erg lastig maakte. De enige goal van het duel viel na zeventig minuten, toen Tholense Boys-keeper David Niepce een bal losliet. Niek Hamelink profiteerde dankbaar en schoot Terneuzense Boys naar de twaalfde seizoenszege. Bij Tholense Boys kreeg wisselspeler Roel de Nijs rood wegens commentaar op de leiding.

SSV’65-Bruse Boys 0-0: Een sportief duel, waarin eigenlijk niet veel gebeurde. Bas Biesterbosch kreeg voor rust namens SSV’65 een kleine kans. De toekomstige ploeg van SSV'65-trainer Carlos de Jonge had tegen het einde van het duel wel de beste kansen, maar de Bruse ploeg van huidig trainer Marco Groeneveld kwam via Rick Jonker en Domenique van den Berge niet tot scoren.

FC Axel-Nieuwdorp 3-0: Een echt degradatieduel, waarin FC Axel verdiend aan het langste eind trok. De thuisploeg kreeg al binnen een minuut een strafschop toen Teun Rentmeester een bal tegen zich aangeschoten kreeg. Vanaf de strafschopstip opende Ibrahim Eryürük de score. Voor rust waren er verder weinig kansen, al claimde FC Axel nog een strafschop na een duel tussen Urmelon Martis en Nieuwdorp-keeper De Goffau. In de 50ste minuut viel de 2-0 toen Ivo Verstraeten attent reageerde na weifelend optreden in de Nieuwdorpse defensie. Elf minuten voor tijd gooide Eryürük met zijn tweede benutte penalty, na een fout op Martis, het duel definitief in het slot.

MZC’11-Yerseke 1-1: ,,De eerste helft was gelijkwaardig en de tweede helft speelden wij eigenlijk fantastisch. Ik heb genoten. We speelden met zo’n drive, maar hebben onszelf eigenlijk niet genoeg beloond’', aldus MZC'11-trainer Edwin Kriens. Arjen de Koeijer raakte voor rust de paal en namens MZC’11 hadden Tim de Looze en Rody Vermue kunnen scoren voordat Axel Koster vlak voor rust de 0-1 maakte. Na de pauze speelde MZC’11 richting de kantine, werd het eenrichtingsverkeer, maar bleef de ploeg veel kansen missen. Jesse Kalwij miste een strafschop, maar via Sven Heijboer werd het toch 1-1. Jesse van der Linden, Rick Ganzeman en Kalwij waren namens MZC’11 dicht bij de winnende goal.

Serooskerke-Krabbendijke 7-2: Mees Koreman zorgde voor de 1-0, maar via Rico de Putter kwam Krabbendijke snel terug tot 1-1. Serooskerke zette vol druk op de tegenstander en liep al voor rust uit naar een veilige marge. Alex Jobse (strafschop na een overtreding op Maikel Simonse), Roy de Visser en Tiemen Suijk tekenden voor de goals. Direct na rust tilde Robbie Sturm de score al naar 5-1 en via Suijk werd het in de 63ste minuut 6-1. Matthias de Kraker deed namens de bezoekers nog wel wat terug, maar het slotakkoord was van invaller Aron Wattel. De spits, net teruggekeerd van een lange blessure, maakte er 7-2 van.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bij Hoek weten ze wat de wensen zijn van Lieven Gevaert
    PREMIUM

    Bij Hoek weten ze wat de wensen zijn van Lieven Gevaert

    HOEK - Naast de trainingen die hij deze week verzorgde, voerde Lieven Gevaert de afgelopen dagen ook meerdere gesprekken. Met Nico Boussen, voorzitter van de sponsorstichting, sprak hij onder meer over de voorwaarden om langer bij Hoek te blijven. En met Jacky Lambert en Ferdie Hermans, die deel uitmaken van de technische commissie, vond onder meer een evaluatie van de selectie plaats. ,,Het waren vruchtbare gesprekken’’, vertelde de Belgische trainer.