Volledig scherm
Michel Harinck (midden) zette Arendskerke op voorsprong tegen Kapelle. © Johan Van Der Heijden

Arendskerke laat het spannend worden, maar is alleen koploper

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de derde klasse A is ‘s-Heer Arendskerke na 23 speelronde voor het eerst alleen leider. De ploeg van trainer Adriaan Nieuwenhuijse won de inhaalwedstrijd tegen Kapelle, waar zijn zwager Harry de Waard leider is, met 4-3. 

De voorsprong op de enige overgebleven titelconcurrent Luctor Heinkenszand bedraagt drie punten. Het andere inhaalduel, tussen Kruiningen en GPC Vlissingen, leverde een 0-2-overwinning op voor de Vlissingse ploeg.

‘s-Heer Arendskerke-Kapelle 4-3: Met het windvoordeel kwam de thuisploeg in de eerste helft aan een 3-0-voorsprong. Na vijf minuten opende Michel Harinck de score, toen hij een voorzet van Justin le Conté binnentikte. Een rake vrije trap van Le Conté zelf leverde Arendskerke daarna de 2-0 op en in de 38ste minuut scoorde Marijn Corstanje van dichtbij: 3-0. Direct na rust zorgde Souliman Abali voor de nodige hoop bij Kapelle en die kreeg nog meer gestalte toen Reinier Goedemondt in de 55ste minuut de aansluitingstreffer maakte. Arendskerke hield stand en in de 84ste minuut gooide Dennis Goedegebure met de 4-2 het duel in het slot. In blessuretijd kwam Kapelle via Django Besuijen nog aan de 4-3, maar de gelijkmaker zat er niet meer in.

Kruiningen-GPC Vlissingen 0-2: Scheidsrechter Van Rijswijk viel ongeveer een kwartier voor het einde van de wedstrijd uit met een hamstringblessure. Harry Koster, aandacht toeschouwer bij het bekerduel van Kloetinge, werd opgetrommeld voor het laatste gedeelte van de wedstrijd. Kruiningen, dat voor rust al veel sterker was en een aantal opgelegde kansen miste, kreeg kort na de hervatting het deksel op de neus. Bij een Kruiningse corner werd de bal tot drie keer toe van de lijn gehaald en uit de daaropvolgende counter zorgde Joep Geijs voor de 0-1. De thuisploeg zette alles op alles om een nederlaag te voorkomen en liep daarbij in de slotfase tegen de 0-2 van Robin de Pagter op. GPC deed goede zaken met het oog op lijfsbehoud, terwijl Kruiningen zo goed als zeker zich kan gaan opmaken voor de nacompetitie om lijfsbehoud. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voetbal Vodcast #1: ‘Dat Hoek-Goes zaterdag om 14.30 uur wordt gespeeld, kost heel veel toeschouwers’
    video

    Voetbal Vodcast #1: ‘Dat Hoek-Goes zaterdag om 14.30 uur wordt gespeeld, kost heel veel toeschou­wers’

    VLISSINGEN - In de derde divisie zijn de twee Zeeuwse clubs al een maand onderweg, komend weekend gaan ook de overige voetbalclubs van start in de verschillende competities. Genoeg te bespreken dus in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de PZC Voetbal Vodcast, waarbij presentator Juriën Dam in gesprek gaat met sportverslaggevers Barry van der Hooft en Rudy Boogert.