Volledig scherm
Michel Harinck (midden) zette Arendskerke op voorsprong tegen Kapelle. © Johan Van Der Heijden

Arendskerke laat het spannend worden, maar is alleen koploper

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de derde klasse A is ‘s-Heer Arendskerke na 23 speelronde voor het eerst alleen leider. De ploeg van trainer Adriaan Nieuwenhuijse won de inhaalwedstrijd tegen Kapelle, waar zijn zwager Harry de Waard leider is, met 4-3. 

De voorsprong op de enige overgebleven titelconcurrent Luctor Heinkenszand bedraagt drie punten. Het andere inhaalduel, tussen Kruiningen en GPC Vlissingen, leverde een 0-2-overwinning op voor de Vlissingse ploeg.

‘s-Heer Arendskerke-Kapelle 4-3: Met het windvoordeel kwam de thuisploeg in de eerste helft aan een 3-0-voorsprong. Na vijf minuten opende Michel Harinck de score, toen hij een voorzet van Justin le Conté binnentikte. Een rake vrije trap van Le Conté zelf leverde Arendskerke daarna de 2-0 op en in de 38ste minuut scoorde Marijn Corstanje van dichtbij: 3-0. Direct na rust zorgde Souliman Abali voor de nodige hoop bij Kapelle en die kreeg nog meer gestalte toen Reinier Goedemondt in de 55ste minuut de aansluitingstreffer maakte. Arendskerke hield stand en in de 84ste minuut gooide Dennis Goedegebure met de 4-2 het duel in het slot. In blessuretijd kwam Kapelle via Django Besuijen nog aan de 4-3, maar de gelijkmaker zat er niet meer in.

Kruiningen-GPC Vlissingen 0-2: Scheidsrechter Van Rijswijk viel ongeveer een kwartier voor het einde van de wedstrijd uit met een hamstringblessure. Harry Koster, aandacht toeschouwer bij het bekerduel van Kloetinge, werd opgetrommeld voor het laatste gedeelte van de wedstrijd. Kruiningen, dat voor rust al veel sterker was en een aantal opgelegde kansen miste, kreeg kort na de hervatting het deksel op de neus. Bij een Kruiningse corner werd de bal tot drie keer toe van de lijn gehaald en uit de daaropvolgende counter zorgde Joep Geijs voor de 0-1. De thuisploeg zette alles op alles om een nederlaag te voorkomen en liep daarbij in de slotfase tegen de 0-2 van Robin de Pagter op. GPC deed goede zaken met het oog op lijfsbehoud, terwijl Kruiningen zo goed als zeker zich kan gaan opmaken voor de nacompetitie om lijfsbehoud. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract
  PREMIUM

  PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract

  EINDHOVEN - Dat PSV veel potentie in hem ziet, was de afgelopen jaren al duidelijk geworden. Aron van Lare (16) behoort tot de talentvolste jeugdkeepers in Nederland en stond de afgelopen seizoenen vaak onder de lat bij Oranje onder 14, 15 en 16. Donderdagavond tekende de Terneuzenaar zijn eerste contract bij de Eindhovense club, waardoor hij ook de komende drie seizoenen aan PSV verbonden is. Over zijn ambities is hij duidelijk. ,,Het eerste halen is en blijft mijn doel.’’
 2. Lelijke overwinning smaakt verschrikkelijk zoet voor Bakx en Bliek
  PREMIUM

  Lelijke overwin­ning smaakt verschrik­ke­lijk zoet voor Bakx en Bliek

  DEN BOSCH - Zijn warming-up is al veertig minuten aan de gang en hij huppelt steeds van zijn linker- naar zijn rechterbeen. Ondertussen gaat zijn blik geregeld richting zijn trainer. ,,Ik zat echt te zenuwlijen’’, zegt Julius Bliek later. ,,Wanneer gaan we voor plan B, wanneer kom ik er in?’’ Het duel tussen FC Den Bosch en Go Ahead Eagles is 89 minuten oud als hij er eindelijk in mag. Nog geen minuut later ziet hij hoe Jeroen Veldmate vlak voor zijn neus de bevrijdende 0-1 binnenkopt, recht voor het uitvak, dat ontploft.