Volledig scherm
Apollo’69 (blauw-wit op archiefbeeld) kaapte de punten weg bij DwO’15. © Johan Van Der Heijden

Apollo’69 steelt de punten van DwO’15: ‘Ook wel eens lekker’

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - Ook de zesde competitiewedstrijd in de vierde klasse B werd door koploper SPS winnend afgesloten. Dit keer werd Smerdiek met 3-0 opzij gezet.

DwO'15 verdiende de winst, maar Apollo'69 ging met een 1-2-zege terug naar ‘s-Gravenpolder. Kruiningen versloeg Stavenisse met 1-3 en Wemeldinge was met 5-1 te sterk voor Hansweertse Boys. Rillandia boekte een 1-3-overwinning bij Wolfaartsdijk en de wedstrijd tussen Hoedekenkskerke/Kwadendamme tegen Waarde eindigde zoals die begon, 0-0.

SPS-Smerdiek 3-0: Vooral in de eerste helft had SPS de volledige controle en werd het middenveld van de bezoekers aan gort gespeeld. De thuisploeg kon de steekpasses voortdurend geven en zo was er constant dreiging. Ramon Voshol opende de score en hij maakte er ook 2-0 van. Na de pauze kwam Smerdiek wat beter in de wedstrijd en bepaalde invaller Marnix van der Slikke de eindstand op 3-0. ,,Twee jaar geleden verloren wij nog met 0-5 van Smerdiek. SPS maakt progressie en we hebben nog steeds verloren. En we houden ook weer de nul’’, aldus een tevreden elftalleider Justin Quist van de koploper uit de vierde klasse B.

Hoedekenskerke/Kwadendamme-Waarde 0-0: De combinatieploeg wordt dit seizoen geteisterd door blessures en het zit volgens trainer Rini Verwest al het gehele seizoen tegen. Ook tegen Waarde vergat Hoedekenskerke/Kwadendamme zich te belonen. Het verzuimde om de kansen die het kreeg af te maken. Waarde hanteerde vooral de lange bal en werd daardoor ook af en toe gevaarlijk. Uiteindelijk bleef het bij 0-0. ,,Het is wederom een teleurstellend resultaat voor. Dit zijn twee punten te weinig‘’, aldus Verwest. Hij gaf ook aan dat hij aan het einde van dit seizoen stopt als trainer bij Hoedekenskerke/Kwadendamme.

Wolfaartsdijk-Rillandia 1-3: Een sterk Rillandia voetbalde goed en het werd 0-1 door een doelpunt van Szaby Szakacs. De bezoekers kwamen op een verdiende 0-2-voorsprong door een treffer van Wessel in de Weij. Na die tweede treffer liet Rillandia het voetballen over aan Wolfaartsdijk en daar was ineens de aansluitingstreffer van Tijmen van der Baan. De verwachte druk van de thuisploeg in de tweede helft bleef uit en Rillandia pakte het weer op zoals aan het begin van de wedstrijd. De definitieve beslissing in de wedstrijd kwam er doordat Robin van Bavel voor de 1-3 zorgde.

DwO'15-Apollo'69 1-2: Voor de pauze was Apollo'69 twee keer gevaarlijk en volgden er twee doelpunten uit dode spelmomenten. Tot twee keer toe werd er een vrije trap genomen en bij allebei de keren kon Markus Joosse juichend weglopen. De eerste kopte hij in het doel en de tweede werkte hij met zijn borst over de lijn. In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Apollo’69. DwO’15 deed er alles aan om dichterbij te komen en Niels van Geystelen zorgde voor de aansluiting. De thuisploeg kreeg veel kansen, maar Apollo-goalie Youri Bal bleek een te grote sta-in-de-weg. ,,We hebben misschien wel drie punten gestolen, maar dit ook wel eens lekker. Het harde werken werd beloond’’, zo vertelde een tevreden Jordy Heikens na afloop.

Stavenisse-Kruiningen 1-3: Het leek een hele makkelijke middag te worden, want na tien minuten stonden de bezoekers al met 0-2 voor. Binnen de minuut had Thomas Paauwe al de score geopend en Lars Steendijk zorgde voor de snelle 0-2 voorsprong. Kruiningen kwam niet echt in de problemen, maar echt makkelijk ging het ook niet voor de equipe van Thomas de Ridder. Na de 1-2 van Henry de Rijke was het af en toe lastig. Echter toen kreeg Dennis Polderman van Stavenisse de rode kaart en een kwartier voor tijd gooide Jackson Alberto de wedstrijd definitief in het slot door de 1-3 te maken.

Wemeldinge-Hansweertse Boys 5-1: De ploeg van Karl Vergouwen kende een goede start van de wedstrijd. Maarten Pilon mikte de 1-0 in het doel en Maurick Steenhard maakte er al snel 2-0 van. Na die treffer ging Wemeldinge nonchalant voetballen. De puntjes werd in de rust door Vergouwen op de i gezet en direct aan het begin van de tweede helft zorgde Pilon voor de 3-0 en niet veel later lag de 4-0 ook al in net. De vierde treffer werd gemaakt door Barrie Vleugel. Toch werd het spel weer wat minder, maar Pilon maakte ook nog zijn derde van de middag. Smetje op de ruime zege van Wemeldinge was de tegentreffer van Hansweertse Boys. John Jipa bepaalde de eindstand op 5-1.

  1. Ook Sparta Nijkerk is te sterk voor hopeloos openend Hoek
    DERDE DIVISIE | VIDEO

    Ook Sparta Nijkerk is te sterk voor hopeloos openend Hoek

    HOEK – Een opnieuw bijzonder zwakke eerste helft leverde Hoek zaterdagmiddag de vijfde nederlaag van het seizoen op. In het duel met koploper Sparta Nijkerk keek de ploeg van Lieven Gevaert na zes minuten al tegen een 0-2-achterstand aan, halverwege stond het 0-3. Een snelle treffer na rust (1-3) pompte weer hoop in de Hoekse harten, Rik Impens zorgde na een uur voor 2-3 maar het laatste woord was voor de lijstaanvoerder: 2-4.