Volledig scherm
De Meeuwen (groen) is zo goed als zeker gedegradeerd. © Lex De Meester

Alleen een wonder kan De Meeuwen nog redden na flinke nederlaag

EERSTE KLASSE BPOORTUGAAL - Met nog twee duels te gaan is De Meeuwen zo goed als zeker gedegradeerd uit de eerste klasse B. De ploeg uit Zoutelande verloor zaterdag met 5-1 bij Poortugaal, waardoor het ontlopen van directe degradatie eigenlijk onmogelijk is geworden.

Als De Meeuwen nog écht kans wilde houden op een plekje in de nacompetitie, had het zaterdag moeten winnen. Maar bij rust was de kans op een driepunter al verkeken. Poortugaal ging halverwege met 4-0 aan de leiding. Na de pauze werd het 5-0, waarna Maas Boogaard de eer nog redde: 5-1.

Daardoor is directe degradatie voor 99 procent zeker voor de promovendus uit Zoutelande. Het gat met concurrent Deltasport - dat ook verloor - is met nog twee duels te gaan weliswaar zes punten, maar het doelsaldo van de Vlaardingers is vele malen beter (37 goals). Alleen een wonder kan De Meeuwen dus nog redden. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract
  PREMIUM

  PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract

  EINDHOVEN - Dat PSV veel potentie in hem ziet, was de afgelopen jaren al duidelijk geworden. Aron van Lare (16) behoort tot de talentvolste jeugdkeepers in Nederland en stond de afgelopen seizoenen vaak onder de lat bij Oranje onder 14, 15 en 16. Donderdagavond tekende de Terneuzenaar zijn eerste contract bij de Eindhovense club, waardoor hij ook de komende drie seizoenen aan PSV verbonden is. Over zijn ambities is hij duidelijk. ,,Het eerste halen is en blijft mijn doel.’’
 2. Lelijke overwinning smaakt verschrikkelijk zoet voor Bakx en Bliek
  PREMIUM

  Lelijke overwin­ning smaakt verschrik­ke­lijk zoet voor Bakx en Bliek

  DEN BOSCH - Zijn warming-up is al veertig minuten aan de gang en hij huppelt steeds van zijn linker- naar zijn rechterbeen. Ondertussen gaat zijn blik geregeld richting zijn trainer. ,,Ik zat echt te zenuwlijen’’, zegt Julius Bliek later. ,,Wanneer gaan we voor plan B, wanneer kom ik er in?’’ Het duel tussen FC Den Bosch en Go Ahead Eagles is 89 minuten oud als hij er eindelijk in mag. Nog geen minuut later ziet hij hoe Jeroen Veldmate vlak voor zijn neus de bevrijdende 0-1 binnenkopt, recht voor het uitvak, dat ontploft.