Volledig scherm
De Meeuwen (groen) is zo goed als zeker gedegradeerd. © Lex De Meester

Alleen een wonder kan De Meeuwen nog redden na flinke nederlaag

EERSTE KLASSE BPOORTUGAAL - Met nog twee duels te gaan is De Meeuwen zo goed als zeker gedegradeerd uit de eerste klasse B. De ploeg uit Zoutelande verloor zaterdag met 5-1 bij Poortugaal, waardoor het ontlopen van directe degradatie eigenlijk onmogelijk is geworden.

Als De Meeuwen nog écht kans wilde houden op een plekje in de nacompetitie, had het zaterdag moeten winnen. Maar bij rust was de kans op een driepunter al verkeken. Poortugaal ging halverwege met 4-0 aan de leiding. Na de pauze werd het 5-0, waarna Maas Boogaard de eer nog redde: 5-1.

Daardoor is directe degradatie voor 99 procent zeker voor de promovendus uit Zoutelande. Het gat met concurrent Deltasport - dat ook verloor - is met nog twee duels te gaan weliswaar zes punten, maar het doelsaldo van de Vlaardingers is vele malen beter (37 goals). Alleen een wonder kan De Meeuwen dus nog redden. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voetbal Vodcast #1: ‘Dat Hoek-Goes zaterdag om 14.30 uur wordt gespeeld, kost heel veel toeschouwers’
    video

    Voetbal Vodcast #1: ‘Dat Hoek-Goes zaterdag om 14.30 uur wordt gespeeld, kost heel veel toeschou­wers’

    VLISSINGEN - In de derde divisie zijn de twee Zeeuwse clubs al een maand onderweg, komend weekend gaan ook de overige voetbalclubs van start in de verschillende competities. Genoeg te bespreken dus in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de PZC Voetbal Vodcast, waarbij presentator Juriën Dam in gesprek gaat met sportverslaggevers Barry van der Hooft en Rudy Boogert.