Volledig scherm
Truckers gebruiken de Kerkweg omdat ze niet over de Blauwe Brug mogen rijden. © Google Maps

Zwijndrechtse Kerkweg mogelijk dicht voor sluipende trucker

De gemeente Zwijndrecht bekijkt dit najaar of een vrachtwagenverbod op de Kerkweg wenselijk is. Het CDA heeft om een dergelijk verbod gevraagd.

Truckers gebruiken de Kerkweg omdat ze niet over de Blauwe Brug van het industrieterrein naar de A16 mogen rijden. Dat leidt er echter toe dat ze dwars door de woonwijk Nederhoven rijden. Volgens het CDA ontstaan hierdoor onveilige verkeerssituaties.

,,Wij snappen dat het een gevoel van toegenomen onveiligheid met zich meebrengt. Deze gevoelens matchen echter niet met de hoeveelheid meldingen die wij hebben ontvangen”, reageert het college. Er zouden afgelopen jaar vier meldingen binnen zijn gekomen en er zijn geen ongevallen geregistreerd waarbij vrachtwagens betrokken waren. Daarnaast is de Kerkweg qua inrichting geschikt voor vrachtverkeer, zegt het college.

Het afsluiten van de weg kan tot verkeersopstoppingen op andere plekken in Zwijndrecht leiden. Omdat het vraagstuk van de Kerkweg nauw samenhangt met dat van de Blauwe Brug, heeft het college besloten beide zaken mee te nemen in de evaluatie van het gemeentelijk verkeersplan.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!