Burgemeester Hein van der Loo van Zwijndrecht heeft de woning in de Kapitein Horsmanflat voor minimaal drie maanden gesloten.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Hein van der Loo van Zwijndrecht heeft de woning in de Kapitein Horsmanflat voor minimaal drie maanden gesloten. © AD/Ilse van Driel

Zwijndrechtse burgemeester gaat met bewoners in gesprek over zorgen na gruwelijke ‘koffermoord’

Burgemeester Hein van der Loo gaat maandag- en dinsdagavond met inwoners van de Kapiteinflats in Zwijndrecht in gesprek over de ‘koffermoord’. Zij worden per brief uitgenodigd in het wijkcentrum omdat de verdachte, een 25-jarige man, in een van de flats woont. Zijn woning is voor minimaal drie maanden gesloten. 

 1. Buurtbewoners slapen al nachten niet na gruwelijke ‘koffermoord’: ‘We moeten maar verhuizen’
  Play
  PREMIUM
  Video

  Buurtbewo­ners slapen al nachten niet na gruwelijke ‘koffer­moord’: ‘We moeten maar verhuizen’

  Een gruwelijke moord waarbij het lichaam van een in stukken gehakte Zwijndrechtenaar in koffers in een auto werd gevonden, schokt Zwijndrecht én de buurt rond de Zevenkampse Ring in Rotterdam. Dáár werd de 29-jarige vader van drie kleine kinderen vermoedelijk vermoord. Buurtbewoners hebben de opgepakte verdachte nog zien sjouwen met de koffers. ,,We slapen al nachten niet, het spookt maar in ons hoofd.’’
 2. Feesten mag tot middernacht, dus beginnen ze bij Club Roy om 4 uur 's middags: ‘Iedereen snakt naar een feestje’
  PREMIUM
  EVEN VRAGEN AAN

  Feesten mag tot midder­nacht, dus beginnen ze bij Club Roy om 4 uur 's middags: ‘Iedereen snakt naar een feestje’

  Ook de nachthoreca moet, alle versoepelingen ten spijt, om middernacht de tent sluiten, terwijl het feest dan normaal gesproken pas begint. Martijn van Veen laat zich er niet door uit het veld slaan. Zijn feest Bass Addicts op zaterdag 9 oktober in de Dordtse disco Club Roy begint daarom al om vier uur ’s middags, als de weekmarkt nog volop aan de gang is.