Het laboratorium waar Corona testen worden gedaan in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. GEBRUIKT
Volledig scherm
Het laboratorium waar Corona testen worden gedaan in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. GEBRUIKT © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Zorgmedewerkers met klachten worden getest op coronavirus op drive-through-locatie in Dordrecht

Zorgpersoneel met verkoudheids- of hoestklachten kan zich vanaf dinsdag laten testen op het coronavirus bij Veiligheidscentrum Spinel in Dordrecht. De speciale drive-through-locatie wordt maandag gereedgemaakt.

Bij het veiligheidscentrum kunnen ongeveer honderd testen per dag worden afgenomen. ,,Dat is inderdaad het streven”, verduidelijkt Nance de Graaf van de GGD Zuid-Holland Zuid. Zorgmedewerkers kunnen er met de auto terecht, liefst alleen. De Graaf: ,,Op locatie stappen ze uit de auto en wordt de test gedaan.”

De dienst is bedoeld voor zorgmedewerkers die niet in het ziekenhuis werken, maar bijvoorbeeld in de thuiszorg of een verpleeghuis. ,,Ze moeten contact hebben met patiënten, op minder dan anderhalve meter afstand en zonder beschermende middelen. Verder moeten ze al minimaal 24 uur last hebben van verkoudheid, hoesten of koorts boven de 38 graden.” De aanvragen voor de testen gaan via de coördinatoren van de zorginstellingen.