Volledig scherm
Bijna zestig kinderen varen zaterdag mee tijdens PK's voor Kids. © Ronde Tafel 23/YouTube

Zieke kinderen gaan een dag van het infuus af voor een tocht op het water

Zestig kinderen die in behandeling zijn in het Albert Schweitzer ziekenhuis gaan zaterdag het water op in vliegensvlugge vaartuigen. Voor het tweede jaar op rij organiseren de mannen van serviceclub Ronde Tafel 23 PK's voor Kids op het water.

Na vijf jaar ritjes op het asfalt te hebben georganiseerd voor zieke kinderen, heeft Ronde Tafel 23 vorig jaar gekozen voor een nieuwe actie en wel op het water. ,,Er varen bijna zestig kinderen mee, dat is twee keer zoveel als vorig jaar’’, vertelt Walter Kien, lid van de serviceclub. ,,Zij gaan varen op twintig bijzondere boten, waaronder twee klassieke Italiaanse Riva's, een exclusieve Zeelander en een supersnelle Revolt 950.’’

Dit allemaal om een lach te toveren op het gezicht van kinderen die dagelijks veel voor hun kiezen krijgen. ,,Een jongen ligt momenteel nog in het ziekenhuis en mag speciaal voor PK's voor Kids tijdelijk van het infuus. Hij houdt enorm van snelheid en kijkt heel erg uit naar deze dag”, weet Kien.

Het startschot wordt zaterdag om 09.45 uur gegeven door burgemeester Kolff bij Rijkswaterstaat op Duivelseiland in Dordrecht. Daarvandaan vertrekt een vloot naar het Drierivierenpunt. Om 13.30 uur worden alle pk's ingezet en gaan de boten in volle vaart over de Dordtsche Kil richting de Moerdijk.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!