Een woning aan de Willem Marisstraat in Dordrecht is vannacht rond 4.30 uur beschoten.
Volledig scherm
Een woning aan de Willem Marisstraat in Dordrecht is vannacht rond 4.30 uur beschoten. © Wijkagenten Krispijn

Woning beschoten in Willem Marisstraat in Dordrecht

Een woning in de Willem Marisstraat in Dordrecht is in de nacht van vrijdag op zaterdag beschoten. Dat gebeurde volgens de politie rond 04.30 uur. 

 1. Een vaarcursus voor ‘beginners’ op de rivieren…
  PREMIUM

  Een vaarcursus voor ‘beginners’ op de rivieren…

  Ik vertel u niks nieuws als ik stel dat Dordrecht en water onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ruim een jaar geleden mocht ik, in opdracht van het museum Hof van Nederland, meewerken aan een serie reportages over Dordtenaren en hun band met het water en eerlijk gezegd was het een koud kunstje om hiervoor (het werd een tentoonstelling) geschikte ‘gesprekspartners’ te vinden: een oud-brugwachter, iemand van het Waterschap, een boswachter in de Biesbosch, een watersporter, een beroepsvaarder… ze waren snel gevonden en vertelden vol passie over hun hobby of professie.
 2. Stomdronken man (28) pleegt na verjaardagsfeestje roofoverval voor het station: ‘Breng me naar huis!’
  PREMIUM

  Stomdron­ken man (28) pleegt na verjaar­dags­feest­je roofover­val voor het station: ‘Breng me naar huis!’

  Een nietsvermoedende automobilist is voor Station Dordrecht doelwit geworden van een gewapende straatroof. Aan het einde van de avond stapte iemand in zijn wagen en eiste dat hij werd thuisgebracht. Toen het slachtoffer weigerde, trok de ongewenste gast een flink mes en probeerde te steken. Daarna pikte de dader zijn autosleutel, maar ver kwam Marcin S. (28) niet.