Rico Verhoeven zette zijn auto woensdagavond neer op een strook voor voetgangers in het Dordtse centrum om iets op te halen in een winkel. Hij werd niet bekeurd en dat leverde veel kritiek op.
Volledig scherm
PREMIUM
Rico Verhoeven zette zijn auto woensdagavond neer op een strook voor voetgangers in het Dordtse centrum om iets op te halen in een winkel. Hij werd niet bekeurd en dat leverde veel kritiek op. © AD

Wijkagent na kritiek op niet bekeuren Rico Verhoeven: ‘Ik heb gewoon die bevoegdheid’

De wijkagent die wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven geen boete gaf nadat de spierbundel zijn peperdure sportwagen op een strook voor voetgangers had geparkeerd, trekt zich niets aan van de kritiek daarop. ,,Ik heb gewoon die bevoegdheid.”

 1. Sliedrechts bedrijf heeft de oplossing voor de toestand van Dordtse kades: ‘Bezwijken zou een ramp zijn’
  PREMIUM

  S­liedrechts bedrijf heeft de oplossing voor de toestand van Dordtse kades: ‘Bezwijken zou een ramp zijn’

  Achttien miljoen euro heeft Dordrecht dit jaar nog uitgetrokken om oude en verzwakte kademuren in het centrum te herstellen. Een aanzienlijk deel heeft een verhoogd risico, een klein deel verkeert zelfs in kritieke toestand, zeggen experts. Instorting, zoals recent nog in de binnenstad van Amsterdam gebeurde, moet worden voorkomen. Het Sliedrechtse ingenieursbureau Iv-Infra heeft een nieuwe manier bedacht om daarbij te helpen.
 2. A15 zelfs met twee extra rijstroken filegevoelig, zegt Rijkswaterstaat, maar niets doen is geen optie
  PREMIUM

  A15 zelfs met twee extra rijstroken filegevoe­lig, zegt Rijkswater­staat, maar niets doen is geen optie

  Ook na de verbreding van de A15 in 2029 zal er nog vaak file staan tussen Papendrecht en Sliedrecht, vooral in de ochtendspits, meldt Rijkswaterstaat. De wegbeheerder heeft uitgezocht welke maatregelen het effectiefst zijn om de files tussen Gorinchem-Oost en Papendrecht terug te dringen. Zelfs met de uitgebreidste oplossing, in beide richtingen een extra rijstrook, blijft het druk door de aansluiting op de N3.