Volledig scherm
De man op de foto probeert op woensdag 14 november rond 15.40 uur in te breken op de IJsselstraat in Sliedrecht. © Politie

Wie herkent deze man die inbrak bij een 85-jarige Sliedrechter?

Wie is deze man? Het is de inbreker die verantwoordelijk is voor één van de vier inbraken bij een 85-jarige man uit Sliedrecht. De politie is naar hem op zoek.

Bureau Rijnmond zond gisteren beelden uit van deze insluiper. De man is vastgelegd op camerabeelden. Na één van de inbraken heeft de zoon van het slachtoffer camera’s opgehangen bij het huis aan de IJsselstraat. Op de gemaakte beelden is de inbreker goed te zien.

De Sliedrechter (85) is al vier keer slachtoffer geworden van een woninginbraak. ,,Dit omdat het gerucht gaat dat in deze woning veel geld en waardevolle spullen te vinden zijn. In alle gevallen komen de inbrekers binnen door een niet afgesloten achterdeur. Maar ondanks uitgebreide zoektochten vinden de insluipers niets. Niet verwonderlijk, want het gerucht is niet waar. De grote geldsom bij de bejaarde man blijkt een fabel’’, schrijft de politie.

Oplossen

De man op de foto heeft op woensdag 14 november rond 15.40 uur geprobeerd in te breken. Ook deze keer was de achterdeur niet op slot. Er is niets meegenomen. ,,De bewoner is erg geschrokken. Hij heeft geen waardevolle spullen in huis en ook geen geld. Voortaan doet hij de deur goed op slot. Toch willen we graag deze zaak oplossen. De insluiper staat scherp op de camerabeelden. Hopelijk herkent u hem?’’, schrijft de politie.

Tips

Mensen die weten wie de man is, kunnen hun tips doorgeven via 0900-8844, onder vermelding van het referentienummer: 2018342403. Anoniem melden kan ook via: 0800-7000.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!