Volledig scherm
Het nieuwe zwembad krijgt geen buitenbad meer, dat wordt de gemeente Zwijndrecht veel te duur. © Archieffoto Milan Rinck

Wethouder praat alsnog met zwemclub De Devel over kosten en horeca nieuw zwembad

Na stevige aandrang van de Zwijndrechtse gemeenteraad gaat wethouder Tycho Jansen het gesprek met zwem- en poloclub De Devel aan. Hij moet een oplossing vinden voor de clubruimte in het nieuwe zwembad.

Burgemeester en wethouders willen in het toekomstige zwembad wel een clubruimte, maar die wordt drie keer zo duur als de huidige. Bovendien mag de vereniging daar geen horeca-activiteiten meer ontplooien. In deze krant vertelde woordvoerder Martin Dorsman eerder dat de club de kosten dan onmogelijk kan dragen.

,,Ik schrok me een hoedje toen ik dat las. Straks hebben we geen zwemclub meer en staat het nieuwe zwembad een groot deel van de tijd leeg. Dan lopen de kosten weer gierend uit de klauwen’’, betoogde bijvoorbeeld D66-raadslid Wim van der Does. Wethouder Jansen beloofde daarop dat er alsnog met de club over de kosten en de horeca gesproken zal worden: ,,Het is een gemeenschappelijk belang dat we een gezonde zwemvereniging hebben.’’

Glijbaan

De raad neigt overigens in grote mate naar het voorstel van burgemeester en wethouders om extra geld uit te trekken voor een groter zwembad, al vinden enkele partijen dat er ook nog geld voor een glijbaan uitgetrokken moet worden. Dat kost nog eens 41.000 per jaar, naast de al geraamde 950.000 euro. Algemeen Belang Zwijndrecht, de grootste partij in de raad, wil nog geen knopen doorhakken. Die partij wil wachten tot binnenkort duidelijk wordt hoe de gemeente er financieel voor staat.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Zwijndrecht en omstreken? Schrijf je hier in!