Wethouder Peter Heijkoop van Dordrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Peter Heijkoop van Dordrecht. © Gemeente Dordrecht

Wethouder over stoppen coronasteun: ‘Hoe levensvatbaar is je bedrijf als je daar nu nóg afhankelijk van bent?’

EINDE TOZO EN TONKDuizenden ondernemers hebben sinds de coronacrisis uitbrak een beroep gedaan op de overheid. Maar over ruim een week trekt ‘Den Haag’ de stekker uit de steunpakketten. Een bestaande regeling uit 2004 wordt nu versoepeld om ondernemers een zachte landing te geven.

 1. ‘Stoppen met je bedrijf om de schade te beperken is soms de beste oplossing. Hoe pijnlijk dat ook is’
  PREMIUM

  ‘Stoppen met je bedrijf om de schade te beperken is soms de beste oplossing. Hoe pijnlijk dat ook is’

  Zodra straks de coronasteun van de overheid aan ondernemers stopt, wordt het waarschijnlijk behoorlijk drukker bij het Ondernemersloket Drechtsteden. Nu, amper twee maanden na de oprichting, heerst er stilte voor de storm. Maar straks is er massaal behoefte aan financiële bijstand. ,,Die golf komt er. Alleen hoe hoog die gaat zijn, dat is de vraag", aldus coördinator Marleen Over van het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ), dat aan het loket verbonden is.
 2. Dordrecht laat steden in Europa zien hoe je jezelf voorbereidt op klimaatverandering
  PREMIUM

  Dordrecht laat steden in Europa zien hoe je jezelf voorbe­reidt op klimaatver­an­de­ring

  Eind oktober begint de internationale klimaattop van de Verenigde Naties in Glasgow, maar Dordrecht houdt op 20 oktober zijn eigen Europese conferentie over klimaatbestendige steden. In het Energiehuis en online laten tien steden en 200 klimaatprofessionals zien hoe ze zich wapenen tegen hoosbuien, hittestress, overstromingen of droogte en tegelijkertijd hun wijken groener en leefbaarder maken. Met Dordrecht als lichtend voorbeeld.