Volledig scherm
PREMIUM
De verdachte gaf jarenlang les, maar werd geroyeerd. Aangifte volgde destijds evenwel niet. © Pim Ras Fotografie

Werkstraf geëist tegen Dordtse roeicoach die zich vergreep aan tienerleerling

Voor het mogelijk plegen van ontucht met een tienerpupil is tegen een Dordtse roeicoach een werkstraf van zestig uur geëist. De verdachte ontkent stellig dat er sprake was van seksuele handelingen of intenties. ,,Onjuist, dit klopt niet’’, zei hij vrijdag herhaaldelijk tijdens zijn proces.

Hoewel het misbruik al in 2007 en 2008 zou hebben plaatsgevonden, stapte de oud-leerling van de inmiddels 49-jarige Dordtenaar drie jaar geleden alsnog met haar verhaal naar de roeibond. Die had naar aanleiding van landelijk onderzoek door sportkoepel NOC*NSF eventuele slachtoffers opgeroepen om melding te maken. Na onderzoek van de politie meende het Openbaar Ministerie dat er genoeg bewijs was tegen de voormalig docent.

  1. Van wit-roze spekblokken tot vozen op de ligwei, herinneringen aan het buitenbad van De Hoge Devel
    PREMIUM

    Van wit-roze spekblok­ken tot vozen op de ligwei, herinnerin­gen aan het buitenbad van De Hoge Devel

    Het nieuws dat het buitenbad van De Hoge Devel in Zwijndrecht met de verbouwing van het zwembad na 55 jaar verdwijnt, riep talloze verontwaardigde reacties op. Jan van Geloof (66), Hendrik Boer (75) en Wouter Eenhoorn (65) halen herinneringen op aan ‘hun bad’. Het snoepkraampje van het Develpaviljoen bijvoorbeeld, badjuffrouw Ali en bussen vol Rotterdammers die op bezoek kwamen.