Kees Thies.
Volledig scherm
PREMIUM
Kees Thies. © Maartje Brockbernd

We moeten elkaar er doorheen slepen... toch?

COLUMNSamen een straatje om, zoals gewoonlijk elke avond. Dat liedje van Rudi Carell staat al sinds jaar en dag op die harde schijf in m’n schedel gebeiteld en dat verraadt natuurlijk vooral dat ik een ouwe lul in wording ben. Ik bedoel: is er nog iemand in Nederland die dat melodietje nog wel eens neuriet bij het uitlaten van de hond en eh... zijn er nog mensen, jonger dan 50, die weten wie Rudi Carell was?

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Parkeergarage deze zomer gesloopt voor transformatie Spuiboulevard: ‘Waar kan ik dan mijn auto kwijt?’
  PREMIUM

  Parkeerga­ra­ge deze zomer gesloopt voor transforma­tie Spuiboule­vard: ‘Waar kan ik dan mijn auto kwijt?’

  De sloop van parkeergarage Veemarkt in Dordrecht gaat komende zomer van start, samen met de gebouwen van de Belastingdienst en de Rabobank. Op deze plek zal het nieuwe Huis voor Stad en Regio komen. Het centrum blijft volgens de gemeente bereikbaar voor bezoekers, zo wordt er een gratis pendelbus ingeschakeld. Toch zijn bewoners ongerust: ,,Waar kunnen wij onze auto straks kwijt?”