Wandelaars kunnen zich inschrijven voor een wandeltocht eind september. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Wandelaars kunnen zich inschrijven voor een wandeltocht eind september. Foto ter illustratie. © Shutterstock

Wandeltocht langs de oude stadsgrenzen van Dordrecht om 800 jaar stad te vieren

Voor de viering dat Dordrecht 800 jaar geleden stadsrechten kreeg wordt op 25 september vanuit wijk de Staart-Oost een wandeltocht uitgezet. Wandelaars kunnen zich inschrijven voor de afstanden: 5, 10, 15 en 25 kilometer. Voor inwoners van Dordrecht is de wandeltocht gratis. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.