Vijf kinderen ontdekken door middel met het lesboekje ‘De vrienden van de Heerlijkheid’ tuin en boomgaarde van De Heerlijkheid. Van links naar rechts: Mats, Elke, Jinte, Sarah en Yadid.
Volledig scherm
PREMIUM
Vijf kinderen ontdekken door middel met het lesboekje ‘De vrienden van de Heerlijkheid’ tuin en boomgaarde van De Heerlijkheid. Van links naar rechts: Mats, Elke, Jinte, Sarah en Yadid. © Victor van Breukelen

Wandelen door de geschiedenis van Papendrecht: ‘Bijzonder om te weten hoe het er vroeger uitzag’

De Heerlijkheid van Papendrecht lanceert het project ‘Horen, Zien & Schrijven’ waarbij Papendrechtse scholieren door allerlei opdrachten er achter komen hoe mensen rond 1800 in hun dorp leefden. Leerlingen uit groep 6 en 7 kunnen zo vanaf vorige week de lokale geschiedenis zelf ervaren. Een aantal kinderen is al begonnen met het lespakket.

 1. Hans draagt dichtbundel op aan gedode collega Julia: ‘Ze had een warm hart voor het dorp’
  PREMIUM
  VIDEO

  Hans draagt dichtbun­del op aan gedode collega Julia: ‘Ze had een warm hart voor het dorp’

  De wereld van Dordtenaar Hans Erkens (60) en vele anderen stond op z'n kop, toen collega Julia en haar kinderen twee jaar geleden omkwamen bij een familiedrama in de Papendrechtse Cremerstraat. Vader Heng doodde zijn ex, kinderen en zichzelf. Erkens zette zijn gedachten om in gedichten, die nu gebundeld in de winkel liggen. Met de opbrengst steunt hij het fonds dat postuum voor Julia is opgericht.
 1. Zeer grote brand verwoest landbouwschuur Philippine
  Play

  Zeer grote brand verwoest landbouw­schuur Philippine

 2. Youp van 't Hek oefent oudejaarsconference in Middelburg
  Play

  Youp van 't Hek oefent oudejaars­con­fe­ren­ce in Middelburg