Kees Thies over de vaccinaties in Dordrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Kees Thies over de vaccinaties in Dordrecht. © Jeffrey Groeneweg & Maartje Brockbernd

Waarom verloopt ‘boosteren’ hier toch zo stroperig?

columnHet moet zo’n beetje medio jaren tachtig geweest zijn dat ik, als journalist van deze krant, tot twee keer toe medereiziger was in een ‘karavaan’ naar het Polen van Jaruzelski. 

 1. Drukte bij GGD om gewilde boosterprik, huisartsen willen helpen maar mogen niet bijspringen
  PREMIUM

  Drukte bij GGD om gewilde booster­prik, huisartsen willen helpen maar mogen niet bijsprin­gen

  Een afspraak maken voor een boosterprik in de regio Zuid-Holland-Zuid is volgens de GGD ‘wel degelijk’ mogelijk. ,,Maar niet iedereen kan tegelijkertijd.’’ De komende weken worden op basis van geboortejaar de zestigplussers opgeroepen, maar zij kunnen in de regio ‘slechts’ op twee locaties terecht. Veel huisartsen willen helpen met prikken, maar mogen dat (nog) niet. ,,Ik mag waarschijnlijk in januari pas.’’
 2. Die spotlights staan Dordt wel héél goed
  PREMIUM
  COLUMN

  Die spotlights staan Dordt wel héél goed

  De lichtroute, die de afgelopen weken voor het tweede jaar achtereen door de Dordtse binnenstad liep, was een groot succes. En ondanks het feit dat er geen cijfers bekend kunnen worden gemaakt, (er heeft geen ‘gemeentelijke’ telling plaatsgevonden) kan ik dat, als binnenstadsbewoner, alleen maar beamen; er liepen immers avonden achtereen veel mensen door het centrum, die zichtbaar genoten van fraai uitgelichte monumenten en doorkijkjes.
 3. Grappig die actie van Dordtse winkeliers, maar eigenlijk is het om te huilen…
  PREMIUM
  COLUMN

  Grappig die actie van Dordtse winkeliers, maar eigenlijk is het om te huilen…

  Een beschaafde actie vind ik het van de binnenstadwinkeliers om Dordt even symbolisch om te dopen tot Antwerpen. Creatief en grappig ook, maar eigenlijk is het een verhaal om te huilen, aangezien de Dordtse winkeliers weken achtereen (inclusief die normaal gesproken zo drukke decembermaand) met lede ogen moesten aanzien hoe ‘hun’ potentiële omzet in het behoorlijk nabij gelegen Antwerpen over de toonbanken vloog.