Volledig scherm
Sliedrecht-spits Dennis Verhoef in actie voor Sliedrecht. © Jan Volwerk

VV Sliedrecht verliest na verlenging en blijft eersteklasser

Het eerste team van VV Sliedrecht speelt ook volgend seizoen in de eerste klasse. De winnaar van de districtsbeker moest in de finale van de nacompetitie om een plekje in de hoofdklasse na een verlenging met 3-1 buigen voor DETO Twenterand.

De ploeg van trainer Dennis van der Steen hoopte na één seizoen van afwezigheid terug te keren in de hoofdklasse en begon goed aan die missie. Sliedrecht kwam op sportpark Norschoten in Barneveld namelijk na iets minder dan een kwartier spelen op voorsprong. Chris Boom tekende voor de 1-0.

Na een halfuur kwam DETO op gelijke hoogte (1-1) door een doelpunt van Kevin Peppels. De ploeg uit Vriezenveen kon de voorsprong daarna vanaf de penaltystip (handsbal Sliedrecht) uitbreiden, maar Coplan Soumaoro faalde vanaf elf meter.

Na rust was DETO enkele keren dichtbij een voorsprong, maar de paal en de keeper van Sliedrecht zorgden ervoor dat de 1-1 op het scorebord bleef staan. In de blessuretijd van de wedstrijd kreeg Sliedrecht-speler Akram Chentouf een rode kaart na een overtreding op DETO-speler Kai Wesselink.

De Sliedrechters moesten de verlenging dus met tien man zien te overleven. Dat lukte niet, want Lesley Nahrwold maakte na ruim honderd minuten voetballen de 2-1 voor DETO. Een paar minuten voor het einde van de verlenging maakte Kevin Aman de 3-1 en daarmee schoot hij de laatste hoop van Sliedrecht aan diggelen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!