Volledig scherm
De opening van de zomerschool in Dordrecht vorig jaar. © Rinie Boon

Voor het vierde jaar op rij kunnen Dordtse kinderen naar school in de zomer

Voor het vierde jaar op rij kunnen kinderen meedoen aan de zomerschool in Dordrecht. In een periode van twee weken gaan basisschoolleerlingen in de zomervakantie op een speelse manier aan de slag met de lesstof op zeven locaties in zeven verschillende wijken.

De animo is net als vorig jaar groot. Het recordaantal van zo’n driehonderd kinderen wordt geëvenaard. De zomerschool is een vaste waarde geworden binnen Dordrecht. Het project is daarom ook verankerd binnen een speciaal voor dit doel opgerichte stichting, waarin inmiddels zes schoolbesturen zijn verenigd.

Met de zomerschool willen zij voorkomen dat de opgedane kennis van scholieren tijdens de vakantie deels wegzakt of juist hun prestaties verbeteren. Daarnaast is het ook gewoon bedoeld als een leuke invulling van de zomervakantie.

De Satelliet

De zomerschool wordt op maandag 19 augustus op basisschool De Satelliet in Sterrenburg geopend met een act van Mad Science, waarbij twee ‘raketten’ worden gelanceerd.

Nieuw dit jaar is dat er voor de kinderen ook een uitstapje naar de Merwelanden op het programma staat. De kinderen gaan daarbij op avontuur in de natuur en zullen een gezonde picknick nuttigen. Op donderdag 29 augustus is de afsluiting op School Vest.

De grote sponsoren van de zomerschool zijn de gemeente Dordrecht, de Rabobank en Albert Heijn.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!