Volledig scherm
De vrouw moest door andere automobilisten tot stoppen worden gebracht. © Twitter Weginspecteur Jeroen

Verbijstering bij politie door slingerende dronkaard op A16: ‘Nog nooit meegemaakt’

Een stomdronken bestuurster is gistermiddag aangehouden op de A16 ter hoogte van Dordrecht. Ze moest door andere weggebruikers tot stoppen worden gedwongen.

De 53-jarige vrouw uit Rijsbergen slingerde gevaarlijk over de weg en had meerdere rijstroken nodig tussen Moerdijk en Dordrecht. Andere weggebruikers wisten de vrouw al rijdend naar de vluchtstrook te begeleiden waar ze haar dwongen te stoppen. 

De vrouw was zo lazarus dat ze geen verklaring af kon leggen. Er werd een alcoholpromillage van 3,9 gemeten in haar bloed. Ze is vastgezet om te ontnuchteren en haar rijbewijs is in beslag genomen. ,,Dit hebben we nog nooit meegemaakt”, vertelt een politiewoordvoerder. Bestuurders mogen maximaal 0,5 promille alcohol in hun bloed hebben. Voor beginnende bestuurders geldt een limiet van 0,2 promille.

Aangezien het promillage zó hoog was, schakelde de politie direct de officier van justitie in. Die eiste 22 maanden ontzegging van de rijbevoegdheid en een werkstraf van honderd uur. De rechter gaat hierover beslissen.

  1. Ik maak me zorgen over de toekomst van shorttrack-hoofdstad Dordrecht
    PREMIUM
    COLUMN

    Ik maak me zorgen over de toekomst van shorttrack-hoofd­stad Dordrecht

    Hoe het ooit geboren is, weet ik niet precies, maar ineens waren we het: de enige echte shorttrack-hoofdstad van Nederland. En nee, dat verzin ik niet zelf, maar zo wordt Dordrecht al enkele jaren aangeduid door de Sjinkies en de Schultings van deze wereld en ook toernooidirecteur (tevens voormalig ‘track-crack’) Cees Juffermans steekt niet onder stoelen of banken dat hij Dordt beschouwt als dé nationale thuisbasis van deze spectaculaire tak van de schaatssport.