Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Twintig maanden cel voor man die keel wilde doorsnijden van een vriendin

De ‘s-Gravendeler die in juni na een gabberfeest en een afterparty met veel drugs achter zijn kiezen de keel van een vriendin wilde doorsnijden, is veroordeeld tot dertig maanden cel, waarvan tien voorwaardelijk.

Dat heeft de rechtbank in Dordrecht vandaag besloten.

De man (27) was op zaterdag naar een hardcoreparty in Erp geweest en ging na thuiskomst met een stel vrienden onvermoeibaar door in een waas van cocaïne en ketamine. Toen hij zich op een gegeven moment niet goed voelde, stuurde hij zijn gezelschap naar huis en dook in bed, met de bedoeling zijn roes uit te slapen. Het liep compleet anders.

Later die avond stonden stomtoevallig twee kennissen voor de deur. Even later greep hij in de keuken zonder aanleiding de jonge vrouw vast en probeerde haar de keel door te snijden. Omdat zij begon te gillen, werd haar vriend gealarmeerd. Die dook tussenbeide en raakte gewond door het mes. Uiteindelijk wisten ze te ontkomen.

De politie had daarna de grootste moeite Richard de S. te overmeesteren. Hij zei na afloop zich niet of nauwelijks te kunnen herinneren van de gebeurtenissen.

De uitspraak was conform de eis van Justitie. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!