Volledig scherm
Een controle op de carpoolplaats in Alblasserdam. © Peter Stam

Twee scooterrijders proberen te ontkomen aan politiecontrole in Alblasserdam

De politie in Alblasserdam heeft gisteren tijdens een controle 21 boetes uitgedeeld aan brommer- en scooterrijders. Tien bestuurders kregen een boete omdat hun scooter of brommer (veel) harder kon rijden dan is toegestaan. 

In twee uur tijd werden ongeveer 40 voertuigen gecontroleerd en op de rollerbank gezet. Er werd bekeurd vanaf een overschrijding van ongeveer tien kilometer per uur. De maximum constructiesnelheid is voor een snorfiets maximaal 25 km per uur. Voor een bromfiets en scooter is die maximaal 45 km per uur. 

Ontsnappen

Vier personen bleken te rijden zonder rijbewijs. Ook zij kregen een boete. Verder werden er boetes uitgedeeld voor te gladde banden, het niet tonen van een legitimatiebewijs, het niet dragen van een helm, het rijden zonder verzekering, het rijden zonder geldig kenteken en het niet stoppen voor het rode verkeerslicht. Tot slot probeerden twee scooterrijders aan de politie te ontsnappen door er snel vandoor te gaan, maar na een korte achtervolging met de politiemotoren konden beiden personen staande gehouden worden.

,,In verhouding met het aantal gecontroleerde voertuigen zijn er bijzonder veel processen-verbaal aangezegd”, zo laat de politie weten. Tien scooters kregen een zogenoemde WOK-status (Wachten op keuren). Dit houdt in dat de scooterrijders niet meer op hun voertuig mogen rijden totdat zij hun scooter hebben laten keuren bij de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW). 

De controle werd tussen 15.30 en 17.30 uur uitgevoerd op de carpoolplaats onder de Brug over de Noord bij Alblasserdam. Daarbij werd met een rollentestbank gemeten hoe hard de brommers en scooters konden rijden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alblasserdam en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Een parkeergarage onder de Spuiboulevard is een duur grapje, maar het onderzoeken waard
    PREMIUM
    COLUMN

    Een parkeerga­ra­ge onder de Spuiboule­vard is een duur grapje, maar het onderzoe­ken waard

    Veel reacties ontving ik naar aanleiding van mijn column van gisteren over de voorgenomen ‘totaalrenovatie’ van de Spuiboulevard. Daarin gaf ik aan dat ik het een gemiste kans van dit gemeentebestuur zou vinden als men ‘gedreven door bouwdrang’ al te drastisch zou overgaan tot het autovrij (of -luw) maken van de Spuiboulevard met de bedoeling hier huizen, appartementen én een nieuw Stadskantoor neer te zetten.