's-Gravendeler Jannick Lupescu zette bij Dash'35 zowel het enkel- als het dubbelspel op zijn naam.
Volledig scherm
PREMIUM
's-Gravendeler Jannick Lupescu zette bij Dash'35 zowel het enkel- als het dubbelspel op zijn naam. © Michel Sterrenberg

‘Twee in één’-toernooi gouden zet voor tennisvereniging Dash’35

SportDash'35 beleefde veel plezier aan een mooie tennisweek, waarin een evenement meetellend voor de nationale ranglijst (NRT) én het open toernooi een gouden combinatie bleek. Jannick Lupescu mocht zich de grote winnaar noemen.

 1. Tennisvereniging Dash’35 heeft primeur met ranglijsttoernooi
  SPORT

  Tennisvere­ni­ging Dash’35 heeft primeur met ranglijst­toer­nooi

  De Dordtse tennisvereniging Dash’35 heeft dit jaar tijdens zijn open toernooi, dat van 3 tot en met 11 augustus voor de 70ste keer wordt gehouden, een primeur. Op de banen aan de Monarda vindt tegelijkertijd een twee-sterren nationaal ranglijsttoernooi (NRT**) plaats. Dit betekent dat de subtop van het nationale tennis vanaf maandag 5 augustus zijn opwachting zal maken op één van de tien gravelbanen van Dash’35.
 2. Drones houden de binnenvaart in de gaten: ‘Ontgassen is niet van deze tijd’
  PREMIUM

  Drones houden de binnen­vaart in de gaten: ‘Ontgassen is niet van deze tijd’

  Binnen nu en een paar jaar mogen tankschepen hun achtergebleven gaslading niet meer zomaar laten wegvloeien. Er komt dan namelijk een landelijk verbod op het varend ontgassen van een groot aantal stoffen, iets dat nu onder strikte voorwaarden nog wel is toegestaan. Als voorbereiding op die nieuwe wet controleert de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) nu al met drones op het varend ontgassen op de Nederlandse vaarwegen.