Het Dordtse station kort na de opening in 1872. Rond 1900 kwam er een nieuw perron bij, met overkapping. In 1872 waren er nog verschillende wachtkamers en aparte vrouwen- en mannenruimtes. De molen is molen de Oranjeboom op de hoek van de Spuiweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Dordtse station kort na de opening in 1872. Rond 1900 kwam er een nieuw perron bij, met overkapping. In 1872 waren er nog verschillende wachtkamers en aparte vrouwen- en mannenruimtes. De molen is molen de Oranjeboom op de hoek van de Spuiweg. © Stadsarchief Dordrecht

Toegangspoortjes? Vroeger bepaalde een brute stationschef wie er op het perron mocht komen

DORDT EIGEN-AARDIGHet is niet meer mogelijk om zonder treinkaartje het stationsperron op te gaan. Tegenwoordig wordt dat geregeld door poortjes, in 1875 door een wel heel brute stationschef. Klein nieuws.

  1. Qbuzz zet mes in dienstregeling, maar verhoogt her en der ook frequentie van drukke buslijnen
    PREMIUM

    Qbuzz zet mes in dienstrege­ling, maar verhoogt her en der ook frequentie van drukke buslijnen

    Vervoerder Qbuzz zet het mes in een aantal buslijnen voor Dordrecht, Molenlanden en Gorinchem, maar breidt her en der ook uit. Zo is er een uitbreiding van de snelbuzz en de snelle R-net bussen. Verder gaan enkele overvolle Dordtse stadsbussen vaker rijden. Vooral in Molenlanden worden busverbindingen geschrapt. De (gratis) bestelBuzz moet daar het openbaar vervoer in stand houden.