Volledig scherm
De auto ramde de gevel van een woning aan de Zwolseweg in Heerde. De inzittenden sloegen op de vlucht. © News United / Stefan Verkerk

Tieners rammen woning en laten wapen in prullenbak achter na toiletbezoek bij buurtbewoner

Drie tieners zijn gisteravond aangehouden nadat zij met een auto de gevel van een woning in het Gelderse plaatsje Heerde hadden geramd. Het gaat om een 19-jarige vrouw uit Zwijndrecht, een 18-jarige Dordtenaar en een 17-jarige jongen uit Den Haag. De drie blijven voorlopig vastzitten.

De Dordtenaar bestuurde de auto toen hij tegen de woning reed. Hij is aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag en wapenbezit, omdat hij een mes op zak had. 

Ook de vrouw van 19 en jongen van 17 zijn opgepakt voor verboden wapenbezit. Zij hadden een vuurwapen bij zich, maar hadden die na een toiletbezoek bij een buurtbewoner achtergelaten in de prullenbak bij het toilet. De bewoner trof dit wapen later aan.

Bij het incident gisteravond in Heerde reed een auto in op de gevel van een woning aan de Zwolseweg, waarna drie inzittenden op de vlucht sloegen. De eerste melding van de crash in het hart van het dorp kwam kort na 21.00 uur binnen. Een rode personenauto bleek de gevel van een woning te hebben geramd. Het betreft het pand waar voorheen computerwinkel Paradise was gevestigd. Bij aankomst van de politie werden de drie personen aangetroffen. De bestuurder is gecontroleerd op het gebruik van alcohol op drugs. Hieruit bleek dat hij niet onder invloed was. 

Volgens getuigen zouden er mogelijk vijf inzittenden in de auto hebben gezeten. De identiteit van de twee personen die zouden zijn weggerend, is bekend. Zij lijken niets met het incident van doen te hebben. Alle drie de verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Zij zitten nog vast. De politie onderzoekt de zaak.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!