Sushiliefhebbers opgelet: nieuw luxe restaurant KITA in Hendrik-Ido-Ambacht is geopend
Horecaondernemer Bjorn Van Dijl heeft deze week aan de Noordkade in Hendrik-Ido-Ambacht zijn restaurant KITA geopend. Eerder opende Il Mercato Ambacht al de deuren.
KITA betekent ‘noord’ in het Japans. Het is een vlees- en visrestaurant, waar sushi de hoofdzaak is. Het keukenteam staat onder meer onder leiding Barry van Wilgenburg. Die werkte hiervoor 15 jaar in het populaire restaurant The Harbour Club als executive chef.
Het restaurant wil een luxueuze ervaring bieden, zo valt te lezen op de website: ,,Luxe en comfort komen samen in een Metropolische ambiance.”
KITA is vooralsnog dagelijks geopend om te dineren. De bedoeling is dat er in de loop van dit jaar ook geluncht kan worden.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Dit zijn de addertjes onder het gras van private lease
Ooit was er geen hond in geïnteresseerd, maar inmiddels is private lease niet meer weg te denken uit het Nederlandse autolandschap. Autorijden zonder zorgen over restwaarde, inruil of onderhoud en met een maandbedrag waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Maar er zitten addertjes onder het gras. -
Sliedrechters opgelet: door gemeente gemarkeerde fietsen worden na 30 maart verwijderd
De ‘fietswrakken’ die de gemeente Sliedrecht tussen 13 en 19 maart een label heeft gegeven, worden na donderdag verwijderd. Dat kondigt de gemeente aan op sociale media. De fietsen die een label hebben, worden namelijk bestempeld als ‘wrak’.Sliedrecht -
Is zout nou wel of niet slecht voor je bloeddruk?
Over de hoeveelheid keukenzout die we gebruiken, is veel te doen. Toch heeft zout ook belangrijke functies, zegt voedingsdeskundige Karine Hoenderdos. In deze rubriek beantwoordt ons panel aan deskundigen elke week een lezersvraag over voeding, gezondheid of relaties. -
PREMIUM
Dit gloednieuwe restaurant zou niet misstaan in Dubai of New York: ‘Ik ben er supertrots op’
Een modern vlees- en visrestaurant met een Aziatische twist. Én een al beproefd concept: Il Mercato. Horecamagnaat Bjorn van Dijl opent niet één, maar twee nieuwe restaurants. Allemaal op bijna 1000 vierkante meter in Hendrik-Ido-Ambacht. Woensdag gaan de deuren van het Italiaanse restaurant al open en eind januari gaat restaurant Kita van start. ‘Ik laat me inspireren door de meest extravagante horeca in Londen en Dubai.’ -
PREMIUM
Van ‘fine dining’ tot familierestaurant, horeca-imperium breidt wéér uit: ‘Geen rampestamp pizza’
Horecamagnaat Bjorn van Dijl zat met zijn restaurants al flink verspreid door de Drechtsteden, maar heeft nu ook voet aan wal gezet aan het Waterbusplein in Hendrik-Ido-Ambacht. Op de Noordkade opent Van Dijl binnenkort twee horecatenten, naast elkaar. ,,Twee heel verschillende restaurants.’’
-
indebuurt.nl
Nieuw in Dordrecht: Floortje opent haar boetiek op de Voorstraat
“Het is een meisjesdroom die uitkomt!” Floortje Versteeg (23) werkte vijf jaar in de technische dienst, maar vond het tijd voor een nieuw avontuur. Op zaterdag 1 april opent ze haar boetiek, FLO’s Label, op Voorstraat 403.Dordrecht -
-
-
PREMIUM
Pleidooi voor gedenkteken in brand steken ouderlijk huis Lenie Dicke: ‘Dit mag niet vergeten worden’
Aan de Dordtse Prinsenstraat moet een gedenkteken komen ter herinnering aan de tragedie die daar in januari 1945 plaatsvond. Destijds staken de Duitsers het ouderlijk huis van verzetsheld Lenie Dicke in brand als vergelding voor haar bevrijding uit de gevangenis.Dordrecht -
PREMIUM
Met deze bomen heb je snel een koeler terras
De beste remedie tegen een hete zomer? Onze tuinexpert Laurence Machiels weet raad: plant nu nog bomen! Afhankelijk van de grootte van je tuin, legt ze uit welke bomen het best tot hun recht komen en welke genoeg (maar ook niet te veel) schaduw geven. ,,Strooi een mulchlaag van compost of bladaarde onder de boom, dat houdt de verdamping tegen.’’