Volledig scherm
FC Dordrecht amateurs bejubelt de overwinning op Achtmaal én de promotie. © Orange Pictures

Succes voor FC Dordrecht amateurs in eerste jaar van het bestaan

Het eerste seizoen van FC Dordrecht amateurs gaat direct met gouden letters de geschiedenisboeken in. Gisteren dwongen de Dordtenaren op neutraal terrein in Terheijden tegen Achtmaal promotie naar de vierde klasse (zondag) af: 2-0.

De Brabanders, een herkanser uit de vierde klasse, waren voor FC Dordrecht geen volledig onbekende tegenstander. ,,Achtmaal zat bij SC Emma en GSC/ODS in de competitie, dus heb ik bij die clubs informatie ingewonnen. We wisten dus wat voor ploeg we zouden treffen'', zei FC Dordrecht-trainer Michael Witman, nadat hij zich even had onttrokken aan het feestgedruis. ,,Ondanks de snelle voorsprong kwamen we te weinig in ons spel. Het keerpunt was die penalty. Dat moment had ons kunnen breken, maar het liep gelukkig anders. Na rust trokken we de wedstrijd naar ons toe en nu staan we hier als vierdeklasser.''

Quote

We raken twee spelers kwijt, maar verwachten ons deze week nog te versterken.

Michael Witman, coach

Witman doelde op de strafschop die Achtmaal kort na het half uur mocht nemen. De pas 17-jarige scheidsrechter Brands legde de bal op de stip nadat hij had geconstateerd dat Joey Faasen zijn tegenstander aan het shirt had getrokken. FC Dordrecht-doelman Eelco Jansen eiste een plaats in de schijnwerpers op door de elfmetertrap van Mark van Oijen knap te stoppen. ,,Ik vond hem erg makkelijk gegeven. Daarna kun je als keeper alleen maar proberen in het koppie van de tegenstander te kruipen. Even de scheidsrechter erop wijzen dat de bal naast de stip ligt, zodat het langer duurt. Ik zag aan zijn lichaamstaal welke hoek hij koos en ging er vol naar toe'', blikte Jansen terug op zijn heldendaad.

Kopbal

Daardoor bleef de Dordtse voorsprong, verkregen na een rake kopbal van Ilhan Solak, in stand. Zo'n twintig minuten voor tijd tekende Roy Tuinder voor de bevrijdende tweede treffer en zat FC Dordrecht op rozen. Jansen voorzag zijn optreden in de slotfase van extra glans door het voorkomen van de aansluitingstreffer op een inzet van dichtbij. ,,Geweldig natuurlijk om zo'n aandeel te kunnen leveren. Ik kom terug van een zware blessure, dat maakt het nog mooier. Maar uiteindelijk verdient heel het team de complimenten. Promotie is een prachtige beloning voor een goed seizoen'', bleef de doelman bescheiden.

Quote

Ik weet zeker dat we met dit elftal ook in de vierde klasse hoge ogen zullen gooien

Michael Witman, coach

Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los, inclusief medailles en kampioensschaal. FC Dordrecht liep de titel weliswaar mis, maar kon in de competitie wel kampioenswaardige cijfers overleggen met 58 punten en 116 gescoorde doelpunten. ,,In de eerste weken waren we nog zoekende. Niet zo vreemd met 28 nieuwe spelers. Daarna is het gaan draaien, maar dat was net te laat voor het kampioenschap'', zei Witman.

Versterking

De trainer loodste zijn team via de nacompetitie echter alsnog omhoog en kijkt al met een goed gevoel vooruit naar het nieuwe seizoen. ,,We raken twee spelers kwijt, maar verwachten ons deze week nog te versterken. Hopelijk gaat dat voortvarender nu de promotie een feit is. Maar ik weet zeker dat we met dit elftal ook in de vierde klasse hoge ogen zullen gooien.''

Opstelling FC Dordrecht amateurs

Jansen; Louazna (79. Grob), Faasen, Vrutaal, El Arbaoui; Domacassé, Wilson (79. Besemer), Bosua (70. Barendregt), Tims; Tuinder, Solak.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!