Volledig scherm
Fietsers en scooters rijden op het Damplein vlak voor de winkels langs terwijl dit voetgangersgebied is. © Victor van Breukelen

Stoeprand en hekjes tegen (brom)fietsers op het Damplein

Op het Damplein verhoogt de gemeente deze week stoepranden en worden hekken geplaatst. Daarmee moet worden voorkomen dat (brom)fietsers door het voetgangersgebied blijven rijden. De aanpassingen lijken het laatste hoofdstuk in de lange herinrichting van het plein.

Met de laatste aanpassingen is het Damplein, ruim anderhalf jaar na de renovatie, bijna klaar. Daarmee komt een einde aan de lange herinrichting van het plein in de Dordtse wijk Dubbeldam. Nu het eindresultaat in zicht lijkt wil de gemeente met gebruikers van het plein in gesprek.

In maart 2018 werd de renovatie van het Damplein, waar de wijk zo lang op had gewacht, afgerond. Al snel bleek dat sommige situaties verwarrend zijn voor veel gebruikers van het plein. Zo reden automobilisten vaak voor het rijtje winkels bij de slager, bloemist en ijszaak langs, terwijl dat voetgangersgebied is geworden. Daarop werd het plein al na een half jaar aangepast. Er werden onder meer paaltjes geplaatst om auto's van de stoep de weren.

Controle

Die paaltjes blijken niet voldoende. Ook dit jaar kwamen er nog klachten binnen van omwonenden en winkeliers over fietsers en bromfietsers die nog altijd dwars door het voetgangersgebied rijden. Om dit tegen te gaan kondigde de gemeente al aan meer te controleren op het plein. Nu wordt dus nog eens de inrichting van het plein aangepast.

Dat werk zit er bijna op. Aanstaande donderdag van 15.00 tot 18.00 uur gaat de gemeente op het plein in gesprek over het eindresultaat. Mensen die veel op het plein komen kunnen vragen stellen en suggesties aandragen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Organisatie over afgelasten kerstmarkt Dordrecht: ‘Het kon niet anders met deze verwachtingen’
    PREMIUM

    Organisa­tie over afgelasten kerstmarkt Dordrecht: ‘Het kon niet anders met deze verwachtin­gen’

    Vergeefs gekomen bezoekers, die zich wezenloos zoeken en er niets van begrijpen. Handelaren die zich herinneren hoe ze eerder onder erbarmelijke omstandigheden hun spulletjes wel aan de man mochten brengen. Dordtse ondernemers, die vrezen dat de stad veel goodwill verspeeld heeft. Onbegrip alom voor de afgelasting van de Dordtse kerstmarkt zaterdag en zondag. Maar organisator Gerben Baaij en burgemeester Wouter Kolff zijn er heilig van overtuigd dat het niet anders kon.