Ook het gerenoveerde pand van Jac Hensen, op de hoek van de Visstraat en Lange Breestraat, maakt kans op de Dordtse Puienprijs.
Volledig scherm
Ook het gerenoveerde pand van Jac Hensen, op de hoek van de Visstraat en Lange Breestraat, maakt kans op de Dordtse Puienprijs. © AD

Stemmen maar: welke pui in Dordrecht verdient een prijs?

Er staan heel wat verloederde panden in het centrum van Dordrecht, maar er wordt ook hard gewerkt aan herstel. Om dit te laten zien heeft Vereniging Oud-Dordrecht twee jaar geleden de Dordtse Puienprijs in het leven geroepen. Ook dit jaar kan er weer worden gestemd op de mooiste pui van Dordt.

In 2019 maken twee panden kans op de prijs, een in de categorie woon-winkelhuis en een in de categorie herbestemming. Een commissie heeft al een selectie gemaakt van zes panden in elke categorie en zal op donderdag 17 oktober om 20.00 uur de winnaars bekendmaken in de Trinitatiskapel. 

Publieksprijs

Ook de winnaars van de publieksprijs krijgen deze avond hun oorkonde. Dordtenaren kunnen tot en met 13 oktober stemmen op hun favoriete pui in het centrum van Dordrecht op oud-dordrecht.nl

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!