Volledig scherm
De politie onderzocht in de Sperwerstraat onder andere het afval in de straat. © Fotopersburo Busink

Sporenonderzoek naar schietpartij Sliedrecht in volle gang

De politie heeft maandag sporenonderzoek gedaan in een woning aan de Sperwerstraat in Sliedrecht in verband met de schietpartij van zaterdagavond in de Vogelbuurt. Bij dat incident raakten twee mannen zwaargewond.

De politie kreeg zaterdagavond rond 20.30 uur meerdere meldingen binnen uit Sliedrecht van mensen die ‘flink wat schoten hoorden’. Agenten haastten zich naar de Lijsterweg in Sliedrecht en troffen na kort onderzoek op de Sperwerstraat twee zwaargewonde mannen aan. Later die avond vond de politie ook een vuurwapen en meerdere hulzen.

De politie wil in belang van het onderzoek niets zeggen over de identiteit van de slachtoffers, die ook als verdachten zijn aangemerkt. Een team grootschalige opsporing (TGO) bestaande uit minstens twintig rechercheurs is op de zaak gezet. Dit gebeurt volgens de politie ,,als het een complex opsporingsonderzoek betreft of wanneer bijvoorbeeld er sprake is van een grote maatschappelijke impact. Dit laatste is sowieso in Sliedrecht van toepassing.’’

Wittepakkenbrigade

De forensische opsporing zocht gisteren onder meer naar sporen in een woning aan de Sperwerstraat en nam diverse spullen mee. Ook doorzocht de ‘wittepakkenbrigade’ containers in de omgeving, inclusief de ondergrondse containers, en nam in elk geval één voorwerp in beslag. Daarnaast deden agenten buurtonderzoek en worden er camerabeelden bekeken. Dit alles om duidelijkheid te krijgen over wat er zaterdagavond precies is gebeurd. 

Volledig scherm
De ondergrondse containers werden geleegd. © Fotopersburo Busink

Rechercheurs doen een dringend beroep op inwoners die camera’s hebben hangen. Zij kunnen het onderzoek helpen door de beelden van zaterdagavond te bewaren. Het gaatde politie dan om precies te zijn om de beelden vanaf 18.00 tot 21.30 uur.

De politie verzoekt Sliedrechters deze beelden aan te melden bij Camera in Beeld. Dit is een databank waarin het overzicht staat van waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’. Mocht de politie deze beelden tijdens het verdere onderzoek nodig hebben, dan horen inwoners het vanzelf.

Volledig scherm
In de woning aan de Sperwerstraat werd ook onderzoek gedaan. © Fotopersburo Busink

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!