Zwijndrecht sluipverkeer vrachtwagens vrachtverkeer op Kerkweg.
Volledig scherm
Zwijndrecht sluipverkeer vrachtwagens vrachtverkeer op Kerkweg. © Peter Koster

Sluiproute over Kerkweg gaat snel dicht voor vrachtverkeer

De Kerkweg in Zwijndrecht gaat snel dicht voor vrachtverkeer, nu de gemeenteraad weet dat ondernemers daar helemaal niet op tegen zijn.

De Kerkweg is een sluiproute voor truckers, die vanaf de industrieterreinen De Geer en Groote Lindt komen. Zij mogen niet over de blauwe brug naar de A16, maar worden geacht over de Munnikensteeg te rijden.

Voorzitter Gerard Vaandrager van de Ondernemersvereniging Zwijndrecht snapt wel dat chauffeurs de route over de Kerkweg kiezen, vertelde hij gisteravond aan de gemeenteraad. De rotondes op de Munnikensteeg zijn te krap voor vrachtwagens en in de spits is het er te druk.

Ondernemers

De gemeenteraad dringt al geruime tijd aan op afsluiting van de Kerkweg voor trucks. Ze is het beu dat die dwars door woonwijken langs enkele scholen rijden. CDA’er Johan Limberger is klaarover bij de scholen en ziet ze regelmatig: ,,Het is gewoon gevaarlijk.’’

Quote

Wij hebben nooit gezegd dat we tegen afsluiting zijn. Dat zijn we niet

Gerard Vaandrager, Ondermenersvereniging Zwijndrecht

Tot gisteravond dacht de gemeenteraad echter dat de ondernemers tegen die afsluiting waren. Dat had wethouder Jos Huizinga immers kort voor de zomervakantie nog aan de raad geschreven. Vaandrager ontkende dat gisteravond echter stellig: ,,Wij hebben nooit gezegd dat we tegen afsluiting zijn. Dat zijn we niet.’’

Niet geschikt

De gemeenteraad was er daarna snel uit: de sluiproute moet zo snel mogelijk afgesloten worden. Huizinga was er niet blij mee. Die had liever gezien dat de gemeente eerst een compleet verkeersplan voor de hele gemeente zou maken. De gemeenteraad voelde daar echter helemaal niets voor. Die is vooral bang weer lange tijd aan het lijntje gehouden te worden.

Daarbij speelde ook mee dat Huizinga gesteld had dat de Kerkweg qua inrichting uitstekend geschikt is voor vrachtverkeer. De route vanaf de Kerkweg naar de A16 loopt echter over de Laan van Nederhoven. ,,En die is dat beslist niet, aldus ABZ-fractievoorzitter Fred Loos.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Zwijndrecht en omstreken? Schrijf je hier in!