Volledig scherm
Vera Koenen had weer succes met Sliedrecht Sport. © BSR Agency

Sliedrecht Sport ontsnapt tijdens ware thriller en staat in bekerfinale

Sliedrecht Sport bereikte woensdagavond na een ware thriller de finale van het bekertoernooi en kan op zondag 16 februari in Den Bosch jacht gaan maken op de vijfde cup in de clubhistorie. De formatie van Vera Koenen versloeg in Borne Apollo 8, maar vraag niet hoe. 

Het werd 2-3 (25-23, 24-26, 20-25, 25-13 en 14-16) en vooral de vijfde set kende een voortdurend wisselend scoreverloop, waarbij de Sliedrechtse volleybalsters twee matchpoints overleefden. In de eindstrijd wacht topdivisionist (!) VCN, dat in Capelle op sensationele wijze afrekende met eredivisionist VC Sneek: ook 3-2.

De eerste set ging tot de tien gelijk op, waarna het in servicefouten grossierende Sliedrecht Sport een 13-10 achterstand omboog in een 15-17 voorsprong. Apollo 8, met voormalig Sliedrecht Sport-libero Florien Reesink in de gelederen, bleef echter aanhaken en maakte het aan het eind van de set slim af.

In set twee trok Sliedrecht Sport met pijn en moeite wel aan het langste eind, maar kwam het nog niet in haar spel. Dit was mede de verdienste van de Overijsselse ploeg, die knap verdedigde en veel succes kende met tactische ballen.

Na de derde set - 20-25 voor de bezoekers, die beter serveerden en de aanval meer zagen scoren - leek Sliedrecht Sport de thuisclub een tik te hebben uitgedeeld. Het tegendeel bleek echter waar, want vechtmachine Apollo 8 was ontketend in de vierde set. Vooral het uitspelen van de rally en scoren, doorgaans het handelsmerk van Sliedrecht Sport, kwam totaal niet uit de verf.

Bizar

In de bizarre vijfde set wisselden de kansen bijna per punt. Via 8-4 werd het 9-9, waarna Sliedrecht Sport met 10-12 voor kwam, maar vervolgens weer met 14-12 achter. De gasten hielden het hoofd echter koel en konden zich na vier punten op een rij toch weer gaan opmaken voor opnieuw een serieuze nationale prijs.