Het eerste paneel: Meester van de Heilige Elisabeth-Panelen. De Sint Elisabethsvloed met de stad Dordrecht op de achtergrond, ca. 1490-1495, Rijksmuseum.
Volledig scherm
Het eerste paneel: Meester van de Heilige Elisabeth-Panelen. De Sint Elisabethsvloed met de stad Dordrecht op de achtergrond, ca. 1490-1495, Rijksmuseum. © Dordrechts Museum

Sint-Elisabethsvloed wordt 600 jaar na dato herdacht met tentoonstelling

Met een tentoonstelling herdenkt het Dordrechts Museum dit jaar de Sint-Elisabethsvloed uit 1421. De vier Elisabethspanelen uit het Rijksmuseum zijn vanaf begin oktober te bewonderen. De unieke panelen uit de late 15de eeuw tonen de overstroming en het leven van de heilige Elisabeth van Thüringen, naamgeefster van de ramp. 

  1. Wereldwandelaar Tom heeft alweer 2000 kilometer achter de rug: ‘Nu op naar Kroatië, het negende land’
    PREMIUM
    TOM WANDELT DE WERELD ROND

    Wereldwan­de­laar Tom heeft alweer 2000 kilometer achter de rug: ‘Nu op naar Kroatië, het negende land’

    Sliedrechter Tom Boerman wil de komende vijf jaar doen wat niemand anders ooit gedaan heeft: alle continenten te voet oversteken. De voorlopige route telt een slordige 40.000 kilometer en zou hem zelfs op Antarctica moeten brengen. Op 8 mei vertrok de 34-jarige Tom vanuit zijn woonplaats. Wij volgen zijn belevenissen. Vandaag in deel 3: Van Sankt Gallen (Zwitserland) naar Rijeka (Kroatië).