In gesprek met fysiotherapeut via beeldbellen.
Volledig scherm
In gesprek met fysiotherapeut via beeldbellen. © Rijndam Revalidatie

Rijndam Revalidatie gebruikt beeldbellen bij behandelingen

Alle locaties van Rijndam Revalidatie zijn tijdelijk gesloten vanwege het coronavirus, met uitzondering van de kliniek waar patiënten zijn opgenomen. De andere behandelingen van Rijndam gaan waar mogelijk door met behulp van beeldbellen.

Patiënten die normaal gesproken een polikliniek bezoeken voor consulten of therapieën, krijgen nu zorg op afstand aangeboden. ,,Juist in deze tijd hebben mensen behoefte om contact te leggen met hun behandelaar en is het essentieel dat revalidatiebehandelingen doorgaan’’, geeft een maatschappelijk werker van Rijndam aan. ,,Voor mensen met afasie, een taalstoornis als gevolg van hersenletsel, is het echt van toegevoegde waarde dat we elkaar kunnen zien.’’

Meedansen met robot

,,Bij kinderen met een spierziekte is het heel belangrijk dat ze therapie krijgen om hun ademhaling en conditie te onderhouden en verbeteren. Door beeldbellen is het nog steeds mogelijk om dit samen met een ademhalingstherapeut te doen. Een van de fysiotherapeuten zet zorgrobot Zora in tijdens haar therapie vanuit huis. Elke ochtend begint Zora met een beweegoefening, dansje, liedje of spelletje, zodat kinderen thuis kunnen meedoen.’’

Rijndam biedt medisch specialistische revalidatie voor kinderen, jongeren en volwassenen die als gevolg van een ziekte, ongeval of aandoening beperkingen hebben in hun functioneren. Doel van de revalidatie is een zo zelfstandig mogelijk leven. Jaarlijks behandelt Rijndam meer dan 16.000 patiënten op 18 locaties in de regio Rijnmond en Zuid-Holland Zuid.

  1. Stiltecentrum ‘waar je je emoties kwijt kunt’ bij het Albert Schweitzer ziekenhuis
    PREMIUM

    Stiltecen­trum ‘waar je je emoties kwijt kunt’ bij het Albert Schweitzer ziekenhuis

    Bezoekers komen er niet meer in het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Wie in gedachten toch een beetje bij een patiënt wil zijn, kan er vanaf donderdag toch heen. Dan openen de Dordtse kerken het mobiele stiltecentrum Licht Voor Dordrecht op de parkeerplaats bij het ziekenhuis. ,,Dan heb je toch een plek om heen te gaan, vlakbij het epicentrum waar het allemaal gebeurt, waar je je emoties kwijt kunt’’, vertelt coördinator Wiebe van Horssen van de kerkelijke actie Licht Voor Dordrecht.