Jeff Bezos is eigenaar en oprichter van Amazon. Volgens auteur Brad Stone, die een boek schrijft over Bezos, heeft de rijkste man ter wereld een superjacht besteld bij Oceanco.
Volledig scherm
Jeff Bezos is eigenaar en oprichter van Amazon. Volgens auteur Brad Stone, die een boek schrijft over Bezos, heeft de rijkste man ter wereld een superjacht besteld bij Oceanco. © Reuters

Rijkste man op aarde bestelt superjacht in Alblasserdam (en een ‘bijbootje’ voor zijn vriendin)

Superjachtbouwer Oceanco in Alblasserdam gaat het superjacht bouwen van Jeff Bezos, de rijkste man op aarde. Dat schrijft de Amerikaanse auteur Brad Stone in zijn boek Amazon Unbound, over de baas van het online warenhuis dat hij zelf oprichtte. 

  1. Nieuwe stap in strijd particuliere ruimtevaart: Jeff Bezos wil in juli eerste toerist in ruimte

    Nieuwe stap in strijd particulie­re ruimte­vaart: Jeff Bezos wil in juli eerste toerist in ruimte

    Blue Origin, het commerciële ruimtevaartbedrijf van zakenman Jeff Bezos, wil op 20 juli voor het eerst een toerist naar de ruimte brengen. Het is de bedoeling dat hij of zij naar een hoogte van ruim 100 kilometer gaat. Daar is de ruimtevaarttoerist een paar minuten gewichtloos en kan hij de kromming van de aarde zien. Daarna zakt het vaartuig met de passagier terug naar het oppervlak van de aarde. Bezos’ plannen zijn een nieuwe stap in de strijd om de ruimtevaarttoerist.