Volledig scherm
Een klein deel van de gesloopte school aan de Noordendijk in Dordrecht blijft nog een tijdje staan in afwachting van bodemsanering. © Peter Koster

Restanten school Noordendijk blijven nog even behouden

De laatste restanten van het voormalige Gemeentelijk Lyceum Dordrecht blijven nog wel een tijdje staan aan de Noordendijk. De ruw door slopers afgebroken muren, waar nog pijpen uitsteken, zijn afgezet met een keurig hekwerk. Het terrein er omheen zal wel keurig groen worden ingericht, aldus een woordvoerder van de gemeente.

De sloper hebben hun biezen al lang en breed gepakt en het resterende deel van de oude school is beslist geen monument, erkent de gemeente. Het probleem is echter dat er op onder en rond het laatste stukje school nog een flinke bodemverontreiniging zit. Die dateert uit de tijd van voor de school, toen er hier allerlei bedrijven zaten. Vermoedelijk zitten er verschillende verontreinigingen; alleen asbest is bij de sloop van de school al in kaart gebracht en verwijderd.

Het is de bedoeling dat er ooit woningen gebouwd worden op het terrein, mogelijk in de sfeer van Plan Tij dat even verderop langs de Noordendijk ligt. De gemeente wil samen met de projectontwikkelaar naar de beste oplossing zoeken. Wie daar gaat bouwen, is vooralsnog echter niet bekend.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!