Volledig scherm
Qbuzz-bus bij busstation Dordrecht © Rinie Boon

Reizigersclub wil niet dat Qbuzz-chauffeurs staken: ‘Reiziger niet nog meer te duperen’

De regionale reizigersorganisatie Rodag roept buschauffeurs van Qbuzz op om niet te staken. De reizigers in Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem worden dan eens te meer het slachtoffer van de problemen in het streekvervoer, aldus voorzitter Jan Beumer.

Afgelopen dinsdag dreigden de vakbonden CNV en FNV met acties omdat ze de voortdurende problemen helemaal zat zijn. Ze hebben een hele waslijst opgesteld met zaken die snel opgelost moeten worden. Daarbij merken ze op dat reizigers de neiging hebben chauffeurs overal de schuld van te geven.

De provincie, die het openbaar vervoer betaalt, zal niet ingrijpen om vakbondsacties te verkopen. Gedeputeerde Floor Vermeulen zegt dat werkonderbrekingen in niemands belang zijn: ,,Maar het is een zaak tussen de vakbonden en Qbuzz.’’

Kop van Jut

Rodag, waarin allerlei consumentenorganisaties zoals reizigersvereniging Rover zitting hebben, betreurt het dat chauffeurs zich de kop van Jut voelen: ,,We begrijpen de emoties, maar we vragen de bonden de reiziger niet nog meer te duperen.’’

De organisatie is onaangenaam verrast door de tijd die Qbuzz nodig heeft om de problemen op te lossen en roept Qbuzz op nu haast te maken met verbeteringen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!