Volledig scherm
Reclamemast langs de A15 in Sliedrecht. © Richard van Hoek Fotografie

Raadslid plaatst vraagtekens bij aanvraag voor wéér een reclamemast

Het Sliedrechtse gemeenteraadslid Vincent Prins (CDA) staat niet te springen bij de gedachte dat er mogelijk nog een reclamemast langs de snelweg bijkomt.

Een ondernemer heeft een aanvraag ingediend voor een mast in Baanhoek-West, een locatie waar dat volgens Prins niet is toegestaan. Het zou de zesde mast langs de A15 bij Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht zijn. Volgens Prins zijn in de wijk zorgen over de mogelijke komst van de mast en hij zegt die te begrijpen.

Een ander digitaal reclamescherm voldoet volgens de politicus nog steeds niet aan de normen uit het gemeentelijk reclamebeleid. Eerder dit jaar produceerde een scherm in Sliedrecht teveel licht. Het wisselt bovendien nog steeds te snel van afbeelding, zegt Prins: ,,Al die masten zorgen voor een onrustig beeld op de weg.’’

Hij heeft vragen gesteld aan burgemeester en wethouders. Het is volgens hem zo dat het reclamebeleid een mast op die plek verbiedt, terwijl een ander gemeentelijk stuk er wèl ruimte voor biedt. Ook wil hij weten of de zorgen van omwonenden worden meegenomen bij vergunningverlening. Overigens is die vergunning nog niet verleend.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!