Gijs van Dijk (PvdA) tijdens een vergadering van de Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat.
Volledig scherm
Gijs van Dijk (PvdA) tijdens een vergadering van de Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat. © ANP/Robin Utrecht

PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk bezoekt Chemours naar aanleiding van ‘Retour Afzender’

Tweede Kamerlid Gijs van Dijk (PvdA) brengt komende vrijdag met enkele Zuid-Hollandse Statenleden en Sliedrechtse PvdA-leden een werkbezoek aan chemiebedrijf Chemours in Dordrecht. Dat meldt de Sliedrechtse PvdA maandag.

Tijdens het werkbezoek is volgens de PvdA om 13.30 uur een bespreking gepland met de directie van Chemours over de voortgang en snelheid tot het terugdringen van de uitstoot van GenX en PFOA. In die bespreking zal volgens de politieke partij ook worden gesproken over de snelle plaatsing van extra koolstofbedfilters.

,,Daarmee is nog geen begin gemaakt en ook dat zal uiteraard ter sprake komen. Des te sneller, des te beter voor de gezondheid van alle omwonenden’’, aldus de PvdA.

Behalve Van Dijk zullen ook de Zuid-Hollandse Statenleden Anne Koning, Willem Minderhout, Leo Bruijn en Evelyn Hijink acte de présence geven. Namens de Sliedrechtse PvdA-fractie zullen raadslid Gökhan Torun en partijlid Joop Keesmaat aanwezig zijn. Fractievoorzitter Anton van Rees is vanwege vakantie afwezig. Volgens de Sliedrechtse fractie is de actie Retour Afzender de reden voor de verhoogde aandacht vanuit Den Haag.

Emmers

Komende zaterdagochtend gaat de protestactie verder. Dan wordt voor de vijftiende zaterdag op rij vervuilde grond voor de ingang van Chemours gedeponeerd. Afgelopen weekend werd de honderdste emmer met vervuilde grond teruggebracht naar het Dordtse chemiebedrijf.

,,Daarmee blijven we wekelijks de nodige aandacht vestigen op het probleem van de giftige uitstoot en onderstrepen dat snelheid om oplossingen te vinden en te installeren absoluut noodzakelijk is.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!