Volledig scherm
Theo de Bruin bij de geliefde bomen in de Sliedrechtse Wilhelminastraat. © Victor van Breukelen

PRO Sliedrecht: ‘Kunnen bomen bij oude ASz niet gewoon behouden blijven?’

Kunnen die gezonde bomen bij de nieuwbouwplannen van het oude Albert Schweitzer ziekenhuis aan de Wilhelminastraat in Sliedrecht écht niet gewoon behouden blijven? Dit vraagt PRO Sliedrecht dinsdagavond aan het college van burgemeester en wethouders.

Een aantal bomen bij het oude Albert Schweitzer ziekenhuis moet binnenkort plaatsmaken voor nieuwbouw door vastgoedontwikkelaar Crossing Borders Development. Niet alleen omwonenden verzetten zich daartegen, ook PRO Sliedrecht vraagt zich af of het nu wel écht nodig is die gezonde bomen te laten kappen. Zeker gezien de doelstelling van Sliedrecht om in 2020 tien procent meer bomen in het dorp te hebben staan.

,,In ons dorp worden her en der bomen omgekapt en je moet maar afwachten of er iets voor terugkomt’’, zei Gerrit Venis eerder namens de politieke partij. ,,Wij adviseren het college om bij de nieuwbouw op het ziekenhuisterrein de plannen zodanig te ontwikkelen dat het niet nodig is de bomen daar om te hakken.’’

,,Heeft u binnen het college nog nagedacht over dit advies? Is het ook overgebracht aan de ontwikkelaar? En zo ja, wat was daarvan de uitkomst?’’, vraagt de partij onder meer.

‘Helaas moet er wel eens wat wijken’

,,Er worden bomen behouden, er worden bomen verplaatst, er komen bomen bij, en ja, er worden ook bomen gekapt bij het oude ziekenhuisterrein’’, reageert wethouder Ton Spek. ,,Helaas ontkomen we er niet aan dat we soms bomen moeten kappen. Maar afgelopen jaar zijn er 56 bomen bijgekomen. En volgend jaar staan er nog meer op de rol. Bij elke ruimtelijke ontwikkeling is het streefpunt dat we zoveel mogelijk bomen behouden en het liefst groen versterken. Het advies van PRO Sliedrecht zien we als aanmoediging om op deze voet verder te gaan.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Hoezo files? Patiënten en personeel van ziekenhuis komen gewoon op tijd ondanks afsluiting Wantijbrug

    Hoezo files? Patiënten en personeel van ziekenhuis komen gewoon op tijd ondanks afsluiting Wantijbrug

    Patiënten en personeel slagen er ondanks de grote verkeersdrukte prima in op tijd in het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht te komen. Ondanks de afsluiting van de Wantijbrug gaat het ziekenhuisleven gewoon zijn gang. ,,Het is voor iedereen improviseren, maar veruit de meeste mensen blijken dat ook te doen en alles goed uitgezocht te hebben’’, aldus woordvoerder Frank van den Elsen.