Cliënten van het Leger des Heils kunnen terecht bij het Bastion Hotel.
Volledig scherm
Cliënten van het Leger des Heils kunnen terecht bij het Bastion Hotel. © Milan Rinck

Postillion Hotel biedt slaapplaatsen aan voor cliënten Leger des Heils

Het Leger des Heils neemt preventieve maatregelen om alle cliënten zo veilig en gezond mogelijk onderdak te bieden, gelet op de maatregelen van het kabinet om het coronavirus terug te dringen. Een aantal cliënten wordt overgebracht naar het Postillion Hotel.

Binnen het Leger des Heils komt een tamelijk groot aantal mensen op een kleine oppervlakte samen. Om dat aantal terug te dringen, zijn ongeveer dertig cliënten woensdagavond overgebracht naar het Postillion Hotel. De cliënten zijn met bussen van Qbuzz op gepaste afstand van elkaar naar de nieuwe locatie vervoerd. 

Wethouder Peter Heijkoop is erg tevreden met deze oplossing omdat hierdoor niet meer alle cliënten bij elkaar in één grote ruimte hoeven te verblijven. ,,Zo kunnen we mensen meer ruimte geven in de nachtopvang.’’ De wethouder geeft aan dat er al langer nagedacht werd over maatregelen, maar dat deze oplossing vandaag tot stand is gekomen. ,,Ik ben blij dat het Postillion Hotel dit wil doen en dat er op zo'n korte termijn geschakeld is.’’ 

Eerder deze week werd al besloten om vijftien bedden te plaatsen in de zogeheten Short Stay Facility in Wielwijk. Ook dat is bedoeld om minder mensen aan het Kromhout te hebben en de kans op een corona-uitbraak te verkleinen.