Volledig scherm
De poller in de Dordtse Museumstraat. © Rinie Boon

Pollers Dordtse binnenstad per 1 april 2020 verleden tijd

De pollers verdwijnen per 1 april 2020 uit het Dordtse straatbeeld. Kort daarvoor zal het camerasysteem in de binnenstad worden geplaatst, dat de paaltjes gaat vervangen.

Het camerasysteem wordt naar verwachting begin 2020 geplaatst. In het najaar van 2019 krijgen alle mensen die een ontheffing hebben voor het autovrije gebied een brief. Daarin staat dat ze een nieuwe aanvraag voor een ontheffing moeten indienen.

In het nieuwe systeem scannen camera’s kentekens van auto’s die de doorlaatplekken passeren. Automobilisten die niet in de binnenstad mogen rijden, krijgen automatisch een bekeuring toegestuurd.

Vervuild

De gemeente laat in de tussentijd ook nog onderzoeken of de bodem onder de huidige pollers vervuild is geraakt. Doordat er regelmatig auto’s tegen en op de pollers reden, is er meerdere keren olie weggelekt op straat.

Het vervangen van de pollers door camera's koste de gemeente vooralsnog 350.000 euro. Daarnaast zijn er structurele kosten voor het beheer van de camera's en het uitlezen van de beelden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in