Volledig scherm
Een deel van de drugs lag verstopt onder een lading spinnenvangers. © Politie

Politie vindt 70 kilo cocaïne op pallets in Dordrecht

De politie heeft eind augustus zo'n 70 kilo cocaïne gevonden op enkele pallets in Dordrecht. De drugs werden ontdekt na een tip vanuit Engeland, meldt de politie vandaag. Een 57-jarige man uit Ridderkerk is aangehouden. 

Op 21 augustus meldde de Engelse politie aan de Landelijke Eenheid dat bij een transport uit Nederland, in een pallet met als deklading spinnenvangers, 45 kilo heroïne was gevonden. Twee mannen uit de Engelse plaats Milton Keynes werden na die vondst opgepakt.

Ook in Nederland werd een onderzoek ingesteld.  Het spoor leidde naar Dordrecht, waar de politie nog twee pallets vond die klaarstonden om vervoerd te worden naar Engeland. In dozen werd ongeveer 70 kilo cocaïne gevonden. De drugs waren verstopt. Op de ene pallet werden opnieuw spinnenvangers gebruikt als deklading, op de andere lagen de drugs verstopt onder dvd's. De lading drugs heeft een straatwaarde van tussen de 2 en 3 miljoen euro. 

De afzender van de lading bleek gevestigd in Ridderkerk. Buiten het bedrijfspand trof de politie een man aan met een vuilniszak met daarin soortgelijke dvd's als gebruikt waren op een van de pallets. De man werd aangehouden. Vervolgens werd ook in Engeland nog een verdachte opgepakt. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!