Volledig scherm
PREMIUM
De supporters werden op de Copernicusweg in Dordrecht aan de kant gezet. © ETIENNE BUSINK

Politie Limburg door het stof na kritiek Kolff op evaluatie

De politie in Limburg gaat door het stof vanwege een persbericht van gisteren. Daarin werd de Dordtse burgemeester Wouter Kolff en de politie Rotterdam-Rijnmond verweten een bus met supporters van Fortuna Sittard onterecht te hebben teruggestuurd van Dordrecht naar Limburg.

Die conclusie over die gang van zaken in december was bij nader inzien ‘onjuist’, stelt de Limburgse politie vandaag. ,,Met de aard van de berichtgeving heeft de Politie Limburg onbedoeld de indruk gewekt dat de gemeente Dordrecht en Rotterdam niet juist zouden hebben gehandeld.’’ De circa tachtig supporters waren onderweg naar een wedstrijd van hun club tegen Feyenoord in de Kuip en zorgden onderweg voor problemen.

  1. Er moet toch een betere plek te vinden zijn voor de kermis?
    PREMIUM
    COLUMN

    Er moet toch een betere plek te vinden zijn voor de kermis?

    Begrijp me goed. Ik heb, buiten dat opgefokte sfeertje dat er soms omheen hangt, hélemaal niks tegen de kermis. Ik ben namelijk écht niet vergeten hoe mooi ik het als kind vond om een rondje in de draaimolen te maken. Hoe enerverend het was om voor het eerst naast mijn vader in de botsautootjes te zitten en hoe heerlijk de poffertjes ter afsluiting smaakten. Dát gun ik alle kinderen in mijn stadje én hun ouders natuurlijk van harte.