Volledig scherm
Aan de Nieuwe Prinsenkade in Breda is een gedenksteen in het trottoir gelegd voor Paul Pluijmert uit Dordrecht. © Yolanda Sjoukes

Permanente gedenksteen voor doodgestoken Dordtenaar Paul Pluijmert

In het trottoir aan de Nieuwe Prinsenkade in Breda is een permanente gedenksteen geplaatst voor Paul Pluijmert, de 23-jarige Dordtenaar die begin november vorig jaar werd doodgestoken na een avondje stappen. 

Er liggen weer bloemen. En een briefje van een man genaamd John die schrijft: ‘Paul, ik had je zo graag beter willen leren kennen. En niet op deze verschrikkelijke manier...’

Maandenlang lagen er bloemen en teksten op de plek waar Pluijmert dodelijk werd geraakt. Nu ligt er een permanente gedenksteen van metaal tussen de stoeptegels, met daarin de naam van Pluijmert, zijn silhouet en ook een lieveheersbeestje, het symbool tegen zinloos geweld.

Het artikel gaat verder onder de foto. 

Volledig scherm
Een briefje voor Paul: ‘Ik had je zo graag beter willen leren kennen. en niet op deze verschrikkelijke manier....’ © Yolanda Sjoukes

De rechtszaak tegen de 36-jarige verdachte Andy D. uit Breda, die ervan wordt verdacht Pluijmert te hebben neergestoken, moet nog plaatsvinden. Er zijn tot nu toe alleen tussentijdse zittingen geweest. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) doet op dit moment nader onderzoek naar de sporen op het mes waarmee de Dordtenaar werd omgebracht. Dat gebeurt op verzoek van de advocaat van Andy D.

Het onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut naar het mes is uiterlijk 14 november afgerond. De eerstvolgende tussentijdse zitting (pro forma) vindt plaats op 31 oktober. De verdachte zelf moet ter observatie naar het Pieter Baan Centrum. 

Volledig scherm
© Yolanda Sjoukes

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Ik vermoed dat de Krispijntunnel zijn eeuwfeestje makkelijk gaat beleven
    PREMIUM
    Column

    Ik vermoed dat de Krispijn­tun­nel zijn eeuwfeest­je makkelijk gaat beleven

    Er is gedoe over de Krispijntunnel, zo lees ik in mijn krant en ik denk: What else is new? Er is namelijk al gedoe over die tunnel zo lang ik me kan herinneren. Zo zit er nog wel eens een vrachtautootje in vast, want de doorgang is eigenlijk nét een beetje te laag en ook is de tunnel in het verleden nog wel eens ondergelopen; in het watersnoodrampjaar 1953 stond het water zelfs tot áán het dak.