Volledig scherm
Studenten kunnen op de 'City Campus' in Dordrecht een masteropleiding Cultuur, Erfgoed en Burgerschap volgen. Foto ter illustratie. © Shutterstock

Particuliere instelling voor academisch onderwijs vestigt zich in Dordrecht

Netherlands Business Academy (NLBA), een particuliere instelling voor academisch onderwijs, vestigt zich in Dordrecht. Studenten kunnen er een masteropleiding Cultuur, Erfgoed en Burgerschap volgen.

De gemeente Dordrecht steunt de komst van de nieuwe opleiding en geeft daarom de eerste jaren subsidie. De opleiding biedt plaats aan twintig deeltijd- en dertig voltijdstudenten, en kan de komende jaren groeien naar in totaal 190 studenten.

NLBA is een particuliere instelling voor academisch onderwijs, met opleidingen in Amsterdam, Utrecht en Breda. NLBA heeft de ambitie om in Dordrecht een ‘City Campus’ te ontwikkelen waar meer masteropleidingen een plaats kunnen krijgen.

Levendigheid 

In Dordrecht vestigt NLBA zich in de Wereldwaag aan de Wijnstraat. ,,Dordrecht is een zeer interessant vestigingsplaats, zeker voor de masteropleiding Cultuur, Erfgoed en Burgerschap. Het prachtige gebouw De Waag heeft een rijke onderwijsgeschiedenis”, aldus rector Jan van Zwieten van NLBA.

De gemeente Dordrecht is ook enthousiast over de plannen. ,,Dit is prachtig voor de levendigheid van de binnenstad”, zegt wethouder Piet Sleeking. ,,Studenten geven de binnenstad kleur.” Onderwijswethouder Peter Heijkoop vult aan: ,,Dit past helemaal in onze ambitie om meer hoger onderwijs te bieden. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling van de stad.”

Volledig scherm
NLBA vestigt zich in de Wereldwaag in Dordrecht. © Gemeente Dordrecht